Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Coronel: "Red Bull heeft geen vleugels, ze hebben ballen"

Tom Coronel was gedurende het 2021-seizoen voortdurend met stomheid geslagen. De acties van Max Verstappen en de strategieën van Red Bull waren voor de ervaren autocoureur keer op keer een complete verrassing.

Verstappen RB home comming
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het was een uitzonderlijk seizoen voor Max Verstappen en voor Red Bull, dat vonden ook autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers. In de nieuwste podcast van RacingNews365 delen de twee heren rapportcijfers uit aan de kersvers wereldkampioen. Dimmers geeft een tien min, Coronel een uitzonderlijke elf en een half. "Ze hebben ballen", benadrukt de Dakar-coureur. "Ze hebben geen vleugels, ze hebben ballen!"

De tien min wordt gegeven voor het nét niet perfecte seizoen van Verstappen, maar Coronel is het daar niet mee eens. "Wat niet perfect? Die gozer heeft zichzelf overclassed! Tuurlijk, iedereen maakt fouten, maar ga maar even naar Jeddah toe. De kwalificatie. Dat risico kon hij nemen omdat hij de derde plek al was, dus hij heeft er niets verpest.

Die calculatie dat er bij hem in zit door all-in te gaan en dingen te doen waarvan wij denken: hé?! Constant dat lef. Jongens, dat zijn voor mij dingen waarvan ik denk: ik begrijp er helemaal niks meer van." Dimmers benadrukt dat Verstappen wel degelijk een aantal foutjes heeft gemaakt. "Er is niemand die perfect is. Als je gewoon kijkt naar Max, dan ben ik het met Tom eens dat hij meer uit zijn materiaal heeft gehaald dan er in zat. Niemand anders was in deze auto kampioen geworden, ook Hamilton niet."

'Alles ging goed bij Verstappen'

"Ik zit 'pas' 33 jaar in de autosport en als je mij nog kan verrassen, dan stijg je boven jezelf uit en ben je meer waard dan een tien", onderbouwt Coronel, doelend op zijn rapportcijfer. "Ik ga een paar dingen naar voren halen. Monaco. De kwalificaties in het algemeen. out-stan-ding! Ik was gewoon flabbergasted!" Hier kan Dimmers zich wel in vinden. "Dan moet je álles helemaal goed hebben gedaan. Tuurlijk zijn er wat kleine foutjes en valt er wat te verbeteren nog."

Als voorbeelden noemt de F1-journalist de inhaalactie op Hamilton in Bahrein en de crash in Jeddah. "En misschien soms net een keertje over de limiet met verdedigen. Maar het belangrijkste is: hij is wereldkampioen. We hebben genoten. Het was adembenemend wat Max liet zien. Ik hoop dat we dit de komende jaren weer gaan zien."

Coronel looft ook het seizoen voor Red Bull in het algemeen. "Het lef van het team, kijk naar Paul Ricard. Hoe kan je uitrekenen dat je hem in de laatste ronde pakt? Kom op, doe even normaal! Dat zijn allemaal dingen waarvan ik denk: hoe kan het? Constant die strategie tegenovergesteld van Mercedes. Dat lef, jongens, dat zijn voor mij de dingen waarvan ik denk: ik begrijp er helemaal niks meer van. Ze hebben me constant doen verbazen."

Beluister de volledige aflevering van de nieuwe podcast van RacingNews365 hieronder.

6 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"