Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: 'Red Bull moet zich schamen, maar dat doen ze ook!'

De seizoensstart van Red Bull is een van de slechtste in jaren. Tijdens drie races viel Max Verstappen tweemaal uit, waardoor er nu al een achterstand is ontstaan in het wereldkampioenschap. Tom Coronel ziet dat de renstal zich schaamt.

Max Verstappen en Sergio Perez vielen in totaal drie van de zes keer uit tijdens de races in Bahrein, Saoedi-Arabië en Australië. Twee DNF's staan achter de naam van de regerend wereldkampioen, die nu 46 punten achter WK-leider Charles Leclerc staat in het coureurskampioenschap. Verstappen noemde de situatie onacceptabel. Een gepast antwoord, zo vindt Tom Coronel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 bekijkt hij tezamen met F1-expert Ruud Dimmers de situatie bij Red Bull en Verstappen. De reden waarom de Limburger wat kalmer is, is volgens hem logisch: "Dat doe je niet, want het is je eigen team. Je gaat niet in je eigen bed plassen!" "Dat moet je gewoon niet doen en dat werkt ook niet motiverend. Je mag best 'onacceptabel' zeggen, dat vind ik ook nog een nette uitspraak voor Max. Hij had ook wat anders kunnen zeggen."

Gevecht met Hamilton zorgde voor meer frustraties

Verstappen weet volgens Dimmers goed dat klagen geen zin heeft met de huidige problemen bij de Oostenrijkse renstal. "Het ligt er denk ik aan waardoor de uitvalbeurt komt. De vorige keer had hij crashes met Lewis Hamilton en eigenlijk geen technische problemen, op die klapband van Pirelli na." "Maar dat lag niet aan Red Bull of aan Honda. Nu ligt het juist wél aan het team, dan kan je je team wel af gaan fakkelen, maar dat heeft geen zin." Host Joris Mosterdijk is benieuwd en legt de twee heren een stelling voor: 'Moet Red Bull zich eigenlijk niet kapot schamen hiervoor?' "Ja", is het korte maar duidelijke antwoord van Coronel. "Maar dat doen ze ook! Dat vind ik ook het mooie aan bijvoorbeeld een Helmut Marko. Hij zegt gelijk waar het op staat en het is dan misschien niet 100% wat er precies aan de hand is, maar hij gaat gelijk op zijn rug liggen. Dat vind ik wel gewoon chic."

Mercedes met meer punten dan Red Bull

De snelheid mag er dan goed in zitten bij Red Bull, maar na de eerste drie races van het seizoen staat concurrent Mercedes voor in de constructeursstand. Dimmers haalt een welbekend F1-gezegde erbij. " To finish first, you first have to finish . Kijk, het potentieel zit in de auto, maar het is dan nog pijnlijker dat Verstappen uitvalt." "Ook al had hij op de vierde plaats gelegen... stel dat de Mercedessen langzaam én onbetrouwbaar waren geweest, dan was de crisis daar nog veel groter. Zij hebben nu wel meer punten dan Red Bull." Coronel knikt: "Uitvallen op P15, dan zeg je 'jammer dan', maar als je uitvalt op P2... het is de aansluiting behouden op het wereldkampioenschap!" Benieuwd naar de ongezouten meningen van de RacingNews365-experts? Beluister dan de gehele podcast hieronder!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap