© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Coronel: "Red Bull speelt alles of niets met Honda"

17 feb. 15:00 Ruud Dimmers 4 reacties
De overstap van Red Bull van Renault naar Honda is volgens Tom Coronel een alles of niets actie. Morgen komt Max Verstappen voor het eerst in écht in actie in zijn nieuwe Red Bull-Honda. In de komende dagen gaat duidelijk worden of de Nederlander zich in zijn nieuwe auto kan meten met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

Sinds de hybride V6-motoren in 2014 werden geïntroduceerd in de Formule 1, wist het team van Red Bull samen met motorleverancier Renault nooit een vuist te maken ten opzichte van Mercedes. In 2019 moet dit veranderen, door de komst van de Japanse krachtbron van Honda.

Tom Coronel blikt in een exclusief interview met RacingNews365 vooruit op het nieuwe seizoen en de motorenkeuze van Red Bull. "Ze gaan echt all-in en spelen alles of niets met de overstap naar Honda."

"Ik geloof niet dat de Honda-motor slechter is dan die van Renault. Red Bull had ook geen andere keuze dan over te stappen, want met Renault zouden ze nooit verder komen dan een derde plaats in het WK."

Honda wist sinds haar terugkeer in de Formule 1 in 2015 niet te imponeren. Drie jaar lang leverde het de minst krachtige en onbetrouwbaarste motor van het veld en pas in 2018 vond het de weg omhoog. Coronel bekijkt de situatie nuchter: "Wat heeft Red Bull nu te verliezen? Als de auto in 2019 van hetzelfde niveau is als eind 2018 dan doen ze gewoon voorin mee."

"Als de verhalen over de nieuwe Honda-motor kloppen en hij er echt vijftig of zestig pk bij heeft gekregen, dan zien we Verstappen strijden met Hamilton", voorspelt de WTCR-coureur.

Marko is echt niet gek!
Tom Coronel

De doelstelling van Red Bull is duidelijk: van Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit maken. Daarvoor heeft het team nog tot en met het F1-seizoen 2020. Als het Honda-project mislukt, dan heeft dat volgens Coronel gevolgen voor één man: Helmut Marko.

"Het gaat bij Red Bull maar om één ding: winnen! Ze willen niet nog langer het derde team zijn en Honda is hun kans op succes. Helmut Marko zal de keuze op basis van cijfers hebben gemaakt. Die beste man is echt niet gek!"

"Als Honda het niet waarmaakt, dan faalt Red Bull en dat is dan de schuld van Marko. Hij is degene die deze keuze maakte."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen