Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Coronel: "Russell minder dan Hamilton, maar gaat wel lekkerder de winter in"

Viel Russell dit seizoen zo tegen of was Lewis Hamilton juist gewoon weer sterk? De cijfers zeggen het een, het gevoel van Tom Coronel het andere.

Russell abu dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Eerst een blik in de statistieken. Want wat zeggen de cijfers van George Russell en Lewis Hamilton over het afgelopen seizoen? Lewis Hamilton eindigde in de rijdersstand als derde, achter wereldkampioen Max Verstappen en Sergio Perez. Hamilton pakte 234 punten. Russell moet het doen met slechts de achtste plek (175 punten). Daarmee staat hij op zeer gepaste afstand van zijn teamgenoot.

In de kwalificaties eindigden beide coureurs elf keer boven de ander, maar volgens de cijfers heeft Russell een veel slechter seizoen gedraaid. "Als je het zo zegt, dan is hij een heel slechte coureur. gewoon niet goed genoeg", zegt Tom Coronel in de RacingNews365-podcast. Maar hij plaatst wel een kanttekening. "Kijk je terug naar de laatste races, dan is het weer precies andersom. Dat maakt Formule 1 zo vreemd. In Singapore maakte Russell een cruciale fout. Maar in de laatste races zit hij er wel bij en Hamilton niet."

Coronel was zelf bij de laatste race in Abu Dhabi aanwezig en zag Russell het daar goed doen. "Russell was wel de coureur waarvan ik dacht: 'Jij hebt het goed gedaan'. Hoe hij voorbij ging aan Norris... Je gaat er wel voor, dacht ik. In de slotfase probeerde Hamilton dezelfde move, maar dat ging net even niet goed."

"Russell heeft de laatste races een goede flow gevonden. Hij was scherp, met risico, mooie races waren het. Als je de statistieken erbij bakt, qua punten, dan is die jongen eigenlijk de slechtste van de subtop. Als je naar de cijfers kijkt, dan valt Russell tegen. Maar hij gaat wel met een lekker gevoel de winter in. Lewis niet", doelt Coronel op P3 van Russell en P9 van Hamilton in Abu Dhabi.

Beluister hieronder de volledige podcast.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training