Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: 'Sainz zou een betere teamgenoot voor Verstappen zijn dan Perez'

De strijd om de constructeurskampioenschap lijkt dit jaar te gaan tussen Red Bull en Ferrari, waarbij Mercedes volgt in derde positie. Volgens Tom Coronel heeft Red Bull met Max Verstappen en Sergio Perez een sterkere line-up dan Ferrari, maar hij denkt dat er een betere teamgenoot voor Verstappen bestaat.

Wie wordt de Formule 1-wereldkampioen in 2022? Het is de vraag die tot op heden moeilijk te beantwoorden is met de strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Maar ook de strijd om het constructeurskampioenschap is bloedstollend spannend. Na vijf races staat Ferrari maar zes punten voor op Red Bull. Maar los van de auto's, wie heeft het sterkste rijdersduo in de Formule 1? In de RacingNews365 podcast bespraken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk of Red Bull het sterkste duo van de grid heeft. Dimmers trapt af: "Russell en Hamilton vind ik heel sterk. Het duo Leclerc en Sainz lijkt heel sterk, maar die maken gewoon te veel fouten. Met Max heb je de beste coureur en dan heb je dit jaar een hele goede tweede rijder met Perez. Het is of Hamilton en Russell, of Verstappen en Perez, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor Red Bull." Coronel voegt vervolgens toe: "Omdat Max het sterkst is, zie ik toch wel dat ze het gemiddelde met zijn tweeën omhoog brengen en dat moet je dan toch ook wel terug zien in het teamkampioenschap. Deze auto geeft Perez net wat meer gevoel waardoor het resultaat ook wat meer een tandje omhoog wordt gedreven. Dus ja, ik ben het daarmee eens (dat Verstappen en Perez het sterkste rijdersduo zijn, red.)."

Het sterkst mogelijke rijdersduo

Ondanks dat het natuurlijk enorm onwaarschijnlijk lijkt met alle huidige contracten, bespreken Coronel, Dimmers en Mosterdijk de sterkst mogelijke combinatie van de huidige grid. Alle drie zijn ze het erover eens dat Verstappen de beste coureur is, maar wie zet je ernaast? "Als ik zou mogen kiezen, dan zou ik gaan voor Russell of Norris. Dan heb je 300 procent zeker het allerbest mogelijke duo", laat Dimmers weten. Coronel is het daarmee eens, maar vindt nog een andere coureur perfect passen naast Verstappen. "Toch vind ik ook Sainz een hele mooie tweede keuze. Op de één of andere manier zie ik daar enorm veel potentie in. Dat hebben we vorig jaar wel gezien." Desondanks ziet Coronel in dat Carlos Sainz dit jaar niet helemaal lekker uit de verf komt door de onnodige fouten die hij heeft gemaakt. "Het lijkt alsof hij dit jaar het risico opschroeft, puur omdat hij misschien denkt dat hij in deze auto wereldkampioen kan worden. Daar heeft hij het mee verpest, daar ben ik het wel mee eens."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"