© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Coronel: "Totale onzin dat Renault niet met Red Bull wil winnen"

08 nov. 2018 11:33 Ruud Dimmers 7 reacties
Het internet staat vol met complottheorieën omtrent Renault en Red Bull. Sinds bekend is dat beide partijen aan het einde van het seizoen afscheid nemen, zijn er veel fans die de Fransen betichten van het leveren van mindere prestaties. Onzin, aldus Tom Coronel in gesprek met Racingnews365.

Dat de Renault-motor vermogen tekort komt staat als een paal boven water, maar de prestaties van de motor zijn volgens Tom Coronel echt niet zo slecht als her en der te lezen valt.

"Sommige mensen roepen dat Red Bull geen kans maakt omdat ze met de Renault-motor rijden, maar dat vind ik onzin. Je wint geen races doordat je alleen een goed chassis hebt. De motor van Renault is best in orde en niet zo slecht als men beweerd", laat Coronel aan Racingnews365 weten.

Red Bull won dit seizoen al vier races, waarmee 2018 het meest succesvolle seizoen is sinds de introductie van de hybride V6-motoren in 2014. De scheiding tussen Red Bull en Renault verloopt niet altijd vlekkeloos, waarbij de kritiek niet mals is over en weer. Desondanks gelooft Tom Coronel niet in 'indianenverhalen' dat de Fransen niet meer tot het uiterste gaan voor Red Bull.

Met alleen een goed chassis win je geen races
Tom Coronel
© Getty Images / Red Bull Contentpool

"De verhalen dat Renault niet wil dat Red Bull races wint zijn klinkklare onzin. Dat wordt geroepen door mensen die er echt geen verstand van hebben", aldus de WTCR-coureur. "De Fransen willen net als Red Bull iedere race winnen, ook al loopt hun relatie ten einde. Met het eigen fabrieksteam komen ze niet in de buurt van overwinningen en iedere zege is perfecte promotie voor het merk."

Volgend seizoen stapt Red Bull over naar Honda-motoren en levert Renault de motoren aan haar eigen fabrieksteam en McLaren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen