Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Coronel velt duidelijk oordeel over vete Jos Verstappen vs. Horner

Na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk ging het vooral over de strijd tussen Max Verstappen en Lando Norris op de baan, maar in het begin van het weekend domineerden Jos Verstappen en Christian Horner het nieuws. Wat vinden de mannen van de Formule 1-podcast van RacingNews365 van de hele saga tussen de twee kemphanen?

Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat de verhoudingen tussen Jos Verstappen en Christian Horner aardig bekoeld zijn, was al wel langer duidelijk. Maar in Oostenrijk hadden de twee opnieuw een flinke vete, omdat de Red Bull-teambaas volgens Verstappen er alles aan heeft gedaan om ervoor te zorgen dat hij niet deelnam aan de Legends Parade. Hoe kijken autocoureur en analist Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers aan tegen de hele saga?

"Het karakter van die twee is wat verschillend. Horner heel erg politiek en Jos gaat er gewoon met een gestrekt been in. Daar zit wel een behoorlijk verschil in. Als je gewoon tegen Jos zegt: sorry, ik heb er even naast gezeten, dan kan je het gewoon weer heel makkelijk recht zetten. Want dan kan hij er ook overheen stappen, hij blijft er niet in hangen. Als hij gepiepeld wordt, dan krijg je hem wel terug. Dat klopt", zo trapt Coronel af.

"Het was al vuurwerk voordat het weekend begon en eigenlijk werd het alleen maar erger", zo zegt Dimmers. Volgens Verstappen zou Horner ervoor willen zorgen dat als hij wel zou rijden, dat er niet gefilmd zou worden. Daarnaast zou Verstappen ook moeten uitkijken of dat de remmen wel zouden werken van de auto.

'Laat het een keer klaar zijn'

Dimmers vervolgt: "Ik had zoiets van: dit gaat wel een kant op die volgens mij voor niemand goed is, wat betreft uitspraken en reacties. Komt het nog goed? Nee. Volgens mij is het al een jaar kapot." Dat hoeft volgens Coronel geen probleem te zijn. "Maar dat hoeft ook helemaal niet goed te komen. Ze hebben een goede zakelijke relatie en die blijft gewoon bestaan. En dat is omdat Max gewoon nog snel genoeg is, dus dan is er ook helemaal niks aan de hand."

"En dan rijd je toch niet in die Legends Parade. Er is helemaal niks aan de hand en dat boeide volgens mij Jos echt helemaal niks. Waarom het dan niet doorging, daar zegt hij dan wel wat op. Ik vond ook dat de pers het dan ook heel erg aandikt. Je doet een uitspraak en dan ga je er weer op door. Christian Horner was overmatig politiek, zoals ze hem ook kennen. Hij zei: 'We concentreren ons op het raceweekend'. Als er vragen worden gesteld, wil je graag een antwoord krijgen. Dat heeft hij niet gedaan."

Dimmers neemt het vervolgens weer over. "Het ging een aantal dagen door en er werd natuurlijk aan Jos gevraagd om een mening te geven en dat doet hij dan ook. Er werd natuurlijk wat olie op het vuur gegooid door een Toto Wolf die natuurlijk weer tussendoor kwam met de tekst: 'we hebben bijna weer een winnende auto, dus we hebben nog steeds een plekje voor Max'. Jos staat met wat Mercedes-mensen te praten en zo wordt alles zo bij elkaar geraapt."

"Het borrelt en het blijft aan het borrelen. En dan denk je van, jongens, kom op: waar zijn we mee bezig? Het is de Red Bull Ring, de thuisrace van Red Bull. En het hele weekend, van A tot Z, is het gedoe. Ik snap dat niet. Je merkt alleen wel bij veel mensen dat ze iets hebben van: laat het een keer klaar zijn. Ga even met elkaar gewoon een goed gesprek aan en laat het dan gewoon lekker ophouden", zo sluit Dimmers af.

Helmut Marko liet tijdens het GP-weekend in Oostenrijk al weten dat hij hoopt dat Horner en Verstappen Sr. het met elkaar kunnen uitpraten, zodat de focus volledig op het winnen van de vierde wereldtitel van Max Verstappen komt te liggen.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'