Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Coronel velt hard oordeel: "Hij hoort niet in een F1-zitje thuis"

Logan Sargeant werd als laatste Formule 1-coueur bevestigd voor aankomende seizoen. Na een jaar met wisselvallige resultaten, dringt de vraag zich op of hij dat stoeltje bij Williams wel verdient.

Miami 2023 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de laatste race van het 2023-seizoen was er maar één coureur op de grid die nog geen stoeltje voor het volgende jaar had: Logan Sargeant. Een spannend silly season zou het dan ook niet worden, aangezien de Amerikaan kort daarna werd aangekondigd bij zijn huidige team, Williams.

Teambaas James Vowles stelde toen dat Williams veel vertrouwen heeft in de Amerikaan. "Ik ben blij dat we onze samenwerking met Logan voortzetten in 2024. Logan heeft laten zien over veel vaardigheden te beschikken onder de grote druk van het wereldtoneel, waardoor hij perfect bij ons team past", zo liet hij bij de aankondiging weten.

"Als je naar zijn bankrekening kijkt, dan wel!"

Wanneer RacingNews365-podcasthost Joris Mosterdijk de stelling 'Sargeant heeft zijn stoeltje bij Williams volgend jaar dubbel en dwars verdiend' voorlegt aan Formule 1-kenner Ruud Dimmers en autocoureur Tom Coronel, is de reactie van Dimmers dan ook duidelijk: "Als je naar de bankrekening kijkt, dan wel!"

Sargeant kwam afgelopen jaar in één lijstje als winnaar uit de strijd, en dat was op het gebied van schade rijden. De Williams-coureur heeft in 2023 voor 4,3 miljoen dollar aan schade gereden. "5 miljoen maar", reageert Tom verbaasd. Ter vergelijking: Max Verstappen reed voor 375.000 dollar schade hetzelfde jaar.

De vraag is dan ook of de Amerikaan op dit moment de beste keuze is die Williams voor haar toekomst had kunnen maken. "Op het laatst ging het niet heel slecht. Er zaten af en toe wat momenten bij waarvan je dacht: 'Oké, er zit dus wel iets van talent in", zo neemt Dimmers het voor de rookie op. "Het is niet helemaal een pannenkoek. Alleen er zijn meer getalenteerde coureurs dan Sargeant te bedenken. Het is veilig, en het levert geld op."

"Dat hoort ook bij autosport"

Hier haakt Coronel op in: "De combinatie van geld en alles wat eromheen erbij komt. En hij kan ook nog best wel aardig rijden, zoals je zegt Ruud, het is geen complete pannenkoek. Maar of hij in een Formule 1-zitje thuishoort.... Daar kunnen we heel duidelijk over zijn: nee", zo klinkt zijn harde oordeel.

"Er is meer talent, wat daar hoort te rijden. Maar het is een combi van allerlei ingrediënten. Dus heeft 'ie het verdiend, in die stijl?" De Dakar-coureur beantwoordt zijn eigen vraag, met een cynische ondertoon: "Ja, ik vind het ook knap als je ouders daar zoveel geld aan besteden. Dat is ook bijzonder, en hoort ook bij autosport, dus van mij mag hij wel blijven. Het is niet opvallend daar (binnen de Formule 1, red.)." Wie volgens Tom wél weg zou moeten bij Williams, dat is de teamgenoot van Sargeant, Alexander Albon: "Hij is wel klaar voor een écht zitje. Die zou moeten doorstoten naar een topteam, en dan zouden ze hier een nieuw talent in moeten kunnen zetten."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak