Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

Coronel velt oordeel over cruciale Red Bull-update: "Daar moet je goed naar kijken"

Met de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten begint het slotstuk van het huidige seizoen, waarbij Max Verstappen een voorsprong van 52 punten op Lando Norris verdedigt. Autocoureur en analist Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers zien de aankomende races als de periode waarin het moet gebeuren.

Verstappen FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met nog zes races te gaan is er volop spanning in beide kampioenschappen. Maar er wordt vooral naar de strijd om de wereldtitel bij de coureurs gekeken, waar Lando Norris al een aantal races flink inloopt op Max Verstappen. Het verschil met zes Grands Prix en drie sprintraces te gaan, is op dit moment 52 punten. Komend weekend staat de race in Austin op het programma, waar ook gelijk een sprintrace wordt verreden. Hoe kijken de heren van de Formule 1-podcast van RacingNews365 naar de race?

F1-kenner Ruud Dimmers trapt af. "Het begint nu! We hebben zes races te gaan en Verstappen heeft iets meer dan 50 punten voorsprong. Het is de dood of de gladiolen, gaat het lukken of niet? En we hebben de magische update van Red Bull. Dit is hét moment in het seizoen. Misschien gaat er dit weekend al van alles veranderen en in de komende drie weken moet het gebeuren."

Daar is autocoureur en analist Tom Coronel het wel mee eens. "Het moet zeker gaan gebeuren. En je ziet ook dat ze (Red Bull, red.) er alles voor hebben gedaan. We weten dat er wat updates zijn. En we weten ook dat ze zouden moeten werken, want het zou niet minder moeten kunnen zijn. Dat hebben we al gezien. De auto was echt een stuk minder dan bijvoorbeeld de McLaren", zo vertelt Coronel, waarna Dimmers het overneemt. 

"Wat updates? Ze hebben ongeveer alles veranderd. Het wordt volgens mij onderhand een RB20B. Je ziet natuurlijk wat McLaren doet met de voorvleugel. Die buigt gewoon lekker door op het rechte stuk en het mag. Red Bull komt ook met een update waardoor de vleugel iets verder door kan hangen. Het scheelt natuurlijk weer wat qua topsnelheid."

'Heel veel weggegooid'

"De voorvleugel is helemaal onder handen genomen en dat begint aan de voorkant. En de zijkant van de vloer, net als de achterkant bij de diffuser is aangepakt. Eigenlijk is het hele ding helemaal vernieuwd en ik verwacht ook dat ze op de bovenkant van de auto nog wel wat upgrades hebben. Maar het is wel alles of niks, dit moet de auto zijn. Het zijn de cruciale weken voor Red Bull en Verstappen. Als dit het niet is, dan wordt het...", waarna Coronel de zin afmaakt: "...een hele zware bevalling."

De hoop van Red Bull wordt dus gevestigd op de update in de Verenigde Staten. Is het kampioenschap van Verstappen dan ook verloren als de update mislukt? "Nee, zolang je voor staat in het kampioenschap is er niks verloren. En hoeveel races heeft Lando dit jaar gewonnen?", zo vraagt Dimmers zich hardop af. Coronel: "En hoeveel heeft Max er gewonnen? In het begin heeft hij ze natuurlijk aan elkaar geregen. Als je dus evenveel punten hebt, dan is er ook niks aan de hand. Dan staat Max ook nog voor. Die telling hebben we ook in 2021 gehad met Lewis (Hamilton, red.)."

Dan neemt Dimmers het weer over van Coronel. "En Lando heeft vanaf Miami de betere auto. In die tijd heeft hij drie races gewonnen in dertien races. Hij heeft er ook heel veel weggegooid, samen met McLaren. Hij moet ze eerst allemaal maar eens gaan winnen en de rest mag daarbij niet vooraan meedoen."

Maar hoe belangrijk is de update daadwerkelijk voor Red Bull? Coronel velt zijn oordeel. "Er zijn genoeg kansen. De auto moet natuurlijk ietsjes beter worden, want ze missen gewoon twee tienden, dat weten we. Dat is niet zomaar te vinden. Waar je heel goed naar moet kijken, is het verschil dat hij de constantheid met de banden direct weet te vinden. Dat hij dan ietsjes langer leven houdt in de banden, want dan hoef je namelijk niet zo te pushen en dan heb je je voordeel. Het is in ieder geval dan geen nadeel meer, zoals we het nu zien ten opzichte van de McLaren."

"Je ziet gewoon dat ze met verschillende wapens vechten. En dat moet wel een beetje gelijk gaan worden. Dan wordt het net even wat leuker, want nu is het voor Lando ietsjes te gemakkelijk, al maken ze fouten. Het is niet echt de strijd, het gat is te groot tussen die twee. Ik wil die twee mannen met elkaar zien stoeien", zo sluit Coronel af.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen gelauwerd Red Bull-unicum dreigt: "Dat is wel heel extreem, hè?"