Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel verbaasd om 'heftig' Red Bull-afscheid': "Interessant, al helemaal voor Verstappen"

Toch wel vrij verrassend kwam afgelopen week het bericht dat Jonathan Wheatley na dit jaar vertrekt bij Red Bull Racing. De sportief directeur van het team van Max Verstappen wordt teambaas bij het fabrieksteam van Audi. Het is een stap die Tom Coronel absoluut niet zag aankomen.

Wheatley Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het bericht van 1 augustus kwam toch wel een beetje als donderslag bij heldere hemel. Jonathan Wheatley verlaat na 18 jaar het team van Red Bull om teambaas te worden bij Audi. Het is een functie waar Wheatley al langer op aast, maar weinigen hadden dit aan zien komen.

Ook Tom Coronel reageert enigszins verbaasd op het nieuws in de nieuwste podcast van RacingNews365: "Ik heb deze man echt erg hoog zitten. Ik vind hem echt het gezicht van het team in de paddock en de pitstraat. Christian Horner zie je altijd een beetje achteraf, terwijl Wheatley degene is die je altijd op en neer ziet lopen en het bezige mannetje is binnen Red Bull."

"Zo iemand verliezen in het team wat eigenlijk al een klein beetje pijn heeft geleden en eigenlijk momenteel ook pijn leidt, ja dat is wel serieus interessant en al helemaal voor Max," aldus Coronel, die toch ook moet toegeven dat het niet helemaal als een verrassing komt. "Dit werd natuurlijk door Jos al van te voren aangekondigd. Hij heeft namelijk al gezegd dat er veel zou gaan gebeuren dit jaar, maar deze zag ik echt niet aankomen. Ik vind dit toch wel een heftige keuze."

'Voelt je een beetje nutteloos'

"Ja, het leek even rustig te zijn," zo vult F1-kenner Ruud Dimmers aan. "En dan in één keer dan komt er weer iets naar buiten. Het is te hopen dat het voor Max niet zo veel gevolgen heeft. Maar het moeilijkste is op dit moment dat je weet dat er mensen weggaan. Je zag het met Newey en je gaat dat ook zien bij Wheatley."

Dimmers doelt hiermee op het feit dat vertrekkende teamleden niet meer alle informatie krijgen: "Het wordt moeilijk, want waar trek je de grens? Je hebt een contract tot datum x, maar goed, we houden niet meer van elkaar. Oké hij gaat komend jaar een jaartje tuinieren, maar je ziet het ook bij Newey. Die zit niet meer op de auto van komend jaar, je bent niet meer welkom bij alle meetings. Dus je staat nog wel op de payroll, alleen niet meer voor die volle 300%"

Coronel kan dat verhaal alleen maar bevestigen: "Inderdaad, je bent een buitenbeentje. Dat is gewoon wat het is. En je kan jezelf ook niet voor de volle 100% inzetten, want je mag nog niet aan de slag bij de concullega. Dus het is een beetje, ja jongens, hoe moet je je voelen. Je voelt je dan toch een beetje nutteloos."

Benieuwd naar de volledige podcast? Bekijk die hieronder!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld