Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Coronel: "Verstappen domineert wereldwijd de headlines"

De controverse rondom Max Verstappen en de Ferrari's domineerde wereldwijd het medialandschap de afgelopen dagen. "Grensverleggend", zo oordeelt Tom Coronel over het optreden van de Nederlander.

Max Verstappen stond in alle media centraal na afloop van de Grand Prix van Japan. Of het nu in Engeland, Duitsland of Italië was, overal werd volop gesproken over de Red Bull-coureur.

WTCR-coureur Tom Coronel genoot van de 'ruwe diamant' die Verstappen is, zo laat hij in gesprek met Racingnews365 weten. "Max scoort overal headlines. Wereldwijd wordt er over niemand anders dan Verstappen gesproken. Dat is ook niet vreemd want hij is de laatste jaren vernieuwend geweest voor de Formule 1. Moet je nagaan dat je 21 jaar bent en er zelfs al regels naar je zijn vernoemd!"

Vettel en Raikkonen kwamen in aanraking met Verstappen, maar volgens Coronel is dat het gevolg van een generatiekloof. De nieuwe generatie grijpt de macht in de Formule 1.

"Jongens als Verstappen, Leclerc en Gasly vormen de nieuwe generatie. Die racen heel anders dan de gevestigde orde. De afgelopen dagen ging het wereldwijd maar over een rijder: Max Verstappen. De marketingwaarde en zijn populariteit zijn wederom enorm gestegen", concludeert Tom Coronel.

Volgens de Honda-coureur boezemt Verstappen zijn concurrentie ook angst in. Zijn inhaalacties en gedurfde rijstijl, alsmede zijn harde verdedigingswerk zorgt ervoor dat de concurrentie weet dat ze van goeden huize moeten komen om de Nederlander te passeren.

"De acties van Max zijn ook weer een duidelijk signaal naar andere coureurs. Je komt hem niet zomaar voorbij en met deze acties laat hij heel duidelijk zien dat je het ook niet moet proberen. Dat werkt ontmoedigend voor zijn concurrenten", aldus Coronel.

Tom Coronel kwam afgelopen weekend in actie in op het Wuhan Street Circuit in China. Bekijk hieronder een compilatie van zijn races:

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur