© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Coronel: "Verstappen domineert wereldwijd de headlines"

10 okt. 2018 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De controverse rondom Max Verstappen en de Ferrari's domineerde wereldwijd het medialandschap de afgelopen dagen. "Grensverleggend", zo oordeelt Tom Coronel over het optreden van de Nederlander.

Max Verstappen stond in alle media centraal na afloop van de Grand Prix van Japan. Of het nu in Engeland, Duitsland of Italië was, overal werd volop gesproken over de Red Bull-coureur.

WTCR-coureur Tom Coronel genoot van de 'ruwe diamant' die Verstappen is, zo laat hij in gesprek met Racingnews365 weten. "Max scoort overal headlines. Wereldwijd wordt er over niemand anders dan Verstappen gesproken. Dat is ook niet vreemd want hij is de laatste jaren vernieuwend geweest voor de Formule 1. Moet je nagaan dat je 21 jaar bent en er zelfs al regels naar je zijn vernoemd!"

Vettel en Raikkonen kwamen in aanraking met Verstappen, maar volgens Coronel is dat het gevolg van een generatiekloof. De nieuwe generatie grijpt de macht in de Formule 1.

"Jongens als Verstappen, Leclerc en Gasly vormen de nieuwe generatie. Die racen heel anders dan de gevestigde orde. De afgelopen dagen ging het wereldwijd maar over een rijder: Max Verstappen. De marketingwaarde en zijn populariteit zijn wederom enorm gestegen", concludeert Tom Coronel.

Volgens de Honda-coureur boezemt Verstappen zijn concurrentie ook angst in. Zijn inhaalacties en gedurfde rijstijl, alsmede zijn harde verdedigingswerk zorgt ervoor dat de concurrentie weet dat ze van goeden huize moeten komen om de Nederlander te passeren.

"De acties van Max zijn ook weer een duidelijk signaal naar andere coureurs. Je komt hem niet zomaar voorbij en met deze acties laat hij heel duidelijk zien dat je het ook niet moet proberen. Dat werkt ontmoedigend voor zijn concurrenten", aldus Coronel.

Tom Coronel kwam afgelopen weekend in actie in op het Wuhan Street Circuit in China. Bekijk hieronder een compilatie van zijn races:

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen