Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Verstappen enige coureur waar Hamilton wakker van ligt"

Lewis Hamilton is ook in 2019 de onbetwiste koning van de Formule 1 met acht zeges uit twaalf races, maar ondanks zijn royale voorsprong in het WK klaagt de Mercedes-coureur soms steen en been. Het is een doorn in het oog van veel fans en ook van Tom Coronel, die concludeert dat de Brit zich voornamelijk focust op Max Verstappen - de enige coureur die hem de baas kan zijn.

Lewis Hamilton stevent af op zijn vijfde wereldtitel in zes seizoenen, maar toch worden zijn zeges met regelmaat overschaduwd door zijn commentaren over de boordradio. Daarbij moet het team van Mercedes het ook met regelmaat ontgelden. Onbegrijpelijk, zo oordeelt Tom Coronel in gesprek met RacingNews365. "Ik voorspel je dat we fouten gaan zien bij Hamilton, want ik vind hem niet sterk als de druk te hoog wordt. Dan gaat hij mopperen en klagen. De acceptatie van competitie vanuit hem vind ik steeds minder worden, hij is verwend geweest de afgelopen jaren maar hij moet de realiteit onder ogen komen. Lewis zou het oprecht leuk moeten vinden dat hij concurrentie krijgt, in plaats van dat hij zo loopt te zeuren." Dit seizoen uitte Hamilton diverse malen zijn ongenoegen over de tactische plannen van Mercedes op het moment dat hij niet aan de leiding ging. Bij de Hongaarse Grand Prix had Mercedes een prachtig tactisch plan bedacht, maar rondenlang uitte de WK-leider kritiek op dat plan. "In Hongarije bijvoorbeeld trekt hij eerst openlijk de tactiek van het team in twijfel en naderhand zegt hij dan 'dankjewel'. Als er één coureur is die het volste vertrouwen moet hebben in zijn team, dan is hij het wel. Het is zeer vreemd dat hij dat ondanks alle successen niet heeft."

Hamilton mag dan het WK leiden, hij weet dat hij onttroond wordt door Verstappen

Tom Coronel

Op de baan probeerde Hamilton eenmaal om Verstappen te passeren, waarbij hij koos voor een aanval in bocht vier. Een onmogelijke actie, oordeelt Coronel. "Buitenom in die bocht, dat kan nooit! Die actie duidde op frustratie. Je weet dat het niet kan, maar waarom probeer je het dan toch?" "Het betekent dat hij er gewoon niet tegen kan dat er iemand voor hem rijdt. Lewis mag dan het WK leiden, maar hij weet dat hij onttroond wordt door Verstappen, die acties in huis heeft die hem gewoon niet lukken." Red Bull-teambaas Christian Horner liet optekenen dat hij denkt dat Verstappen al de beste coureur is van dit moment. Het is een bewering die Coronel deels kan volgen: "Ik zeg niet dat Max beter is dan Lewis, maar hij is wel de enige coureur waar Lewis van wakker ligt. Hij weet dat Max de enige is die hem ook met een mindere auto kan verslaan", oordeelt Coronel. Een wereldtitel voor Verstappen zit er dit jaar niet in door de valse start van Red Bull, maar in 2020 voorziet de WTCR-coureur een titelgevecht tussen Hamilton en Verstappen: "Alles bij Red Bull staat in het teken van volgend seizoen, dan moet het gebeuren. Het doel is om van Max de jongste kampioen te maken en daar moet alles voor wijken."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China