© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Coronel: "Verstappen hoeft echt geen twee dagen te schoffelen”

12 nov. 2018 18:00 Ruud Dimmers 5 reacties
De taakstraf van Max Verstappen is volgens Tom Coronel zwaar overtrokken. Een duwpartij met Esteban Ocon leidde tot een taakstraf van twee dagen voor de Nederlander.

In gesprek met Racingnews365 laat Tom Coronel weten de straf totale onzin te vinden. “Coureurs moeten met elkaar kunnen discussiëren anders wordt het echt racen voor softies. In het voetballen is er in iedere wedstrijd wel wat duw- en trekwerk, daar hoor je niemand over. De FIA slaat hier echt compleet door.”

“Een potje knokken met elkaar dat mag natuurlijk nooit, maar een beetje duwen en trekken kan geen kwaad. Sport is emotie en dit hoort er gewoon bij.”

Tom Coronel kreeg zelf in het verleden ook een taakstraf opgelegd van de FIA voor een incident in het WTCC met Ma tijdens de kwalificatie in Vila Real in 2015. De Chinees blokte de Nederlander in diens snelle ronde, waarop Coronel verhaal ging halen.

“Ach, zelf kreeg ik zo’n straf ook voor een akkefietje met Ma”, om lachend te vervolgen: “Ik zei hem dat ik nooit geen Chinees meer zou eten.”

Daar waar veel mensen Verstappen al voor zich zien met een knijper of tuingereedschap in zijn hand, nuanceert Coronel de straf.

“Die straf wordt ook heel overdreven en breed uitgemeten door de FIA, want het zijn echt geen twee dagen dat je op moet komen draven. Ik moest een uurtje met wat marshalls in een hokje staan en wat praten. Max hoeft echt geen twee dagen te schoffelen op een pleintje of zo. Meestal zijn het straffen dat je ergens aanwezig moet zijn of een dag jonge talenten moet begeleiden.”

Bekijk hieronder het bewuste incident waarom Tom Coronel zelf zijn taakstraf kreeg opgelegd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen