Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Verstappen hoeft echt geen twee dagen te schoffelen”

De taakstraf van Max Verstappen is volgens Tom Coronel zwaar overtrokken. Een duwpartij met Esteban Ocon leidde tot een taakstraf van twee dagen voor de Nederlander.

In gesprek met Racingnews365 laat Tom Coronel weten de straf totale onzin te vinden. “Coureurs moeten met elkaar kunnen discussiëren anders wordt het echt racen voor softies. In het voetballen is er in iedere wedstrijd wel wat duw- en trekwerk, daar hoor je niemand over. De FIA slaat hier echt compleet door.”

“Een potje knokken met elkaar dat mag natuurlijk nooit, maar een beetje duwen en trekken kan geen kwaad. Sport is emotie en dit hoort er gewoon bij.” Tom Coronel kreeg zelf in het verleden ook een taakstraf opgelegd van de FIA voor een incident in het WTCC met Ma tijdens de kwalificatie in Vila Real in 2015. De Chinees blokte de Nederlander in diens snelle ronde, waarop Coronel verhaal ging halen.

“Ach, zelf kreeg ik zo’n straf ook voor een akkefietje met Ma”, om lachend te vervolgen: “Ik zei hem dat ik nooit geen Chinees meer zou eten.” Daar waar veel mensen Verstappen al voor zich zien met een knijper of tuingereedschap in zijn hand, nuanceert Coronel de straf. “Die straf wordt ook heel overdreven en breed uitgemeten door de FIA, want het zijn echt geen twee dagen dat je op moet komen draven. Ik moest een uurtje met wat marshalls in een hokje staan en wat praten. Max hoeft echt geen twee dagen te schoffelen op een pleintje of zo. Meestal zijn het straffen dat je ergens aanwezig moet zijn of een dag jonge talenten moet begeleiden.” Bekijk hieronder het bewuste incident waarom Tom Coronel zelf zijn taakstraf kreeg opgelegd.

xmCFj4r03B8?t=81

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie