Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Verstappen vreet het dashboard eruit als het moet"

In de nieuwste RacingNews365-podcast worden de kansen van Max Verstappen in Saoedi-Arabië besproken. De heren zijn het erover eens dat Lewis Hamilton de favoriet is in Jeddah, maar Verstappen maakt zeker kans.

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn in een ongekend spannend gevecht verwikkeld om het wereldkampioenschap. De Nederlander staat met nog twee races te gaan acht punten voor op de Brit. Zondag 5 december gaat de strijd verder tijdens de allereerste Grand Prix Saoedi-Arabië op een gloednieuw stratencircuit in de havenstad Jeddah. In de Formule 1-podcast van RacingNews365 worden de kansen van de titelkandidaten besproken en volgens de heren is Hamilton de favoriet voor de overwinning. "De favoriet is Hamilton, die heeft momentum. Dat heeft ook te maken met de lay-out van het circuit en zijn 'raket-motor' gaat er weer in", weet F1-expert Ruud Dimmers. Hij krijgt bijval van Tom Coronel. "Iedereen maakt kans, maar Lewis maakt meer kans dan Max. Maar Verstappen is wel een bijtertje, hij vreet gewoon het dashboard eruit als het moet. Die zal nooit opgeven", aldus de WTCR-coureur. "Dan maar accepteren en tweede woorden, want dan zitten we nog steeds in de race voor het wereldkampioenschap. Want Lewis zou uit kunnen vallen op een ventieldopje hè. Ik bedoel Nico Rosberg is kampioen geworden omdat Hamilton's motor plofte. Alles kan gebeuren", stelt Coronel de Verstappen-fans gerust.

Red Bull en Honda zitten niet stil

Dimmers is ook niet van menig dat Verstappen kansloos is in Saoedi-Arabië. De F1-expert verwacht dat het team van de Nederlander het onderste uit de kan gaat halen. "Nee, je maakt altijd kans en bij Red Bull zitten ze ook niet stil. Ze hebben natuurlijk gezien wat er wel en niet mag met de achtervleugel van Mercedes." "Als het bij Mercedes mag, dan gaat Red Bull hem ook iets meer flexen en dan krijg je weer iets meer topsnelheid. Waarschijnlijk komen er echt nog wel de laatste onderdeeltjes bij. Honda zal aan het calculeren zijn hoeveel risico ze kunnen en willen nemen, want je wilt natuurlijk ook niet uitvallen." De volledige RacingNews365-podcast beluister je hieronder.

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen