Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Coronel: "Verstappen wordt nu gillend gek"

De coronacrisis zorgt ervoor dat autocoureurs tijdelijk zonder werk zitten. In plaats van adrenaline die door het lichaam stroomt, zitten Max Verstappen en zijn rivalen gevangen thuis.

Autocoureur Tom Coronel kan zich als geen ander inleven in de Formule 1-coureurs op dit moment. Met het WTCR- en TCR-kampioenschap on hold, plus alle andere races op de (inter)nationale autosportkalender die voorlopig niet doorgaan, zit hij aan huis gekluisterd.

"Mijn hele huis, de tuin en alles... het heeft er nog nooit zo goed uitgezien. Alles is geschilderd, de boot is gepoetst. Het ziet er pico bello uit", lacht Coronel in gesprek met RacingNews365. De verveling slaat inmiddels toe en de onrust neemt ook wat toe: “Wij moeten racen. Dit is dramatisch voor iedere coureur. Wij willen rijden. Je wordt gewoon gek.”

Max Verstappen bevindt zich in Monte Carlo, waar het coronaregime nog strenger is dan in Nederland. De inwoners mogen daar nauwelijks meer de straat op. Coronel kan zich helemaal inleven in de situatie van de Red Bull-coureur.

“Jonge coureurs willen zich nog extra bewijzen. Voor hen is het nog veel moeilijker. Max wil en moet, maar er gebeurt niets. Hij kan niets en mag nergens heen. Dan word je gewoon gillend gek.”

Samen met onder meer Lando Norris racet Verstappen bijna dagelijks online. Een vorm van tijdverdrijf volgens Coronel, maar niet meer dan dat. “Online racen is hartstikke leuk, maar dat is geen echt racen.”

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

5 reacties