Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Vettel heeft voor het eerst geen waterdrager meer bij Ferrari"

In het nieuwe Formule 1-seizoen zijn er de nodige veranderingen op de startopstelling. Een daarvan is de komst van supertalent Charles Leclerc bij Ferrari. De Italiaanse grootmacht wijkt voor het eerst in decennia af van haar filosofie en geeft het jonge talent een kans.

De komst van Charles Leclerc wordt toegejuicht door WTCR-coureur Tom Coronel. Vers bloed in de top van de Formule 1, met Leclerc bij Ferrari en Pierre Gasly bij Red Bull, kan voor verrassingen en vuurwerk gaan zorgen. "In Abu Dhabi stonden de drie beste coureurs van de Formule 1 op het podium. Volgend seizoen krijg je in de top een mooie mix van ervaren jongens en jonge haantjes die zichzelf willen bewijzen", blikt Coronel alvast vooruit in gesprek met Racingnews365.

Alle ogen zijn daarbij gericht op supertalent Charles Leclerc die in 2018 imponeerde bij Sauber en direct doorstoomt naar Ferrari. "Hij kan wel eens vervelend gaan worden voor de ervaren mannen en ze onder druk zetten. Dat kan leiden tot foutjes bij die mannen." "Of Leclerc er klaar voor is? Het gaat erom dat je het materiaal hebt om vooraan mee te doen en jezelf te laten zien. Het is niet erg als hij fouten maakt, want binnen Ferrari mag hij wél fouten maken en Vettel niet. Dat maakt het voor ons veel leuker, omdat Leclerc meer risico kan nemen." De nieuwe strategie van Ferrari, waarbij het geen duidelijke nummer één en twee meer hanteert is een goede ontwikkeling, aldus Coronel. "Vettel heeft nu voor het eerst geen waterdrager bij Ferrari. Ze wijken daar nu echt af van het systeem waarbij ze een duidelijke nummer één hadden die de zeges moest behalen. Nu mag Leclerc echt zijn talent tonen en ik betwijfel of ze hem een call durven te geven dat hij opzij moet voor Vettel als het om een overwinning gaat."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'