Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel niet zonder problemen over de streep in Dakar Rally: "Damn it!"

De twaalfde etappe van de Dakar Rally was wederom geen al te beste etappe voor de broertjes Coronel. Problemen maakten dat er ruim twintig minuten verloren gingen.

Coronel Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

Als Tom Coronel direct na het finishen van de twaalfde etappe van de Dakar Rally RacingNews365 te woord staat, laten zijn eerste woorden niks aan duidelijkheid te wensen over: "Damn it!"

"De laatste 15 kilometer hadden we een probleem met het bandenaflaatsysteem, waardoor we tot twee keer toe een lekke band hadden. We hebben twee keer de band gewisseld en het aflaatsysteem dichtgezet, maar dat heeft wel gewoon twintig minuten gekost."

Dat terwijl de etappe eigenlijk gewoon heel goed begon voor Tim en Tom: "We zaten de hele tijd rond plek twintig en het ging gewoon supergoed, maar het is wat het is. Er zaten vandaag duinen bij die bijzonder waren, echt heel moeilijk. Door de zon konden we de gaten niet vinden, waardoor we niet boven op die randjes konden blijven", vervolgt Coronel.

"Maar alles voelde goed, het was alleen jammer van die twee banden. Daarvoor zaten we er heel goed bij. Maar dit was wel weer een hele typische Dakar-stage met hele vette duinen. Héél heftig. Voor de marathonstages doen ze serieus hun best. Ik denk ook dat heel veel mensen nu in de problemen komen, maar wij zaten goed, dus alles oké", zo sluit hij toch positief af.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië