Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Coronel voorspelt Ferrari-tik voor Red Bull: "Misschien wil je dat juist wel"

De laatste weken gaat het in de Formule 1 vooral over de strijd tussen Red Bull en McLaren, maar ook Ferrari houdt nog enige aansluiting. De Scuderia staat maar 34 punten achter op Red Bull en dus moet het team van Max Verstappen serieus gaan vrezen voor de tweede plaats in het kampioenschap. In de podcast van RacingNews365 wordt de titelstrijd besproken.

Verstappen Leclerc Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren heeft de afgelopen races flink gewerkt aan de voorsprong in het constructeurskampioenschap. Het team uit Woking heeft inmiddels een voorsprong van 41 punten op Red Bull en lijkt af te stevenen op haar eerste constructeurstitel sinds 1998. Voor Red Bull lijkt de focus dan ook op de coureurstitel van Max Verstappen te liggen. De Nederlander verdedigt de laatste zes Grands Prix een voorsprong van 52 punten ten opzichte van Lando Norris.

Toch zal men in Milton Keynes ook het constructeurskampioenschap in de gaten moeten houden, want de tweede plaats is nog allerminst zeker. Sterker nog, Ferrari staat momenteel dichterbij Red Bull, dan Red Bull bij McLaren staat. De Scuderia heeft slechts 34 punten minder en dus zal Red Bull nog alle zeilen moeten bijzetten om de tweede plaats vast te houden.

Toch denkt het panel in de podcast van RacingNews365 dat het geen ramp hoeft te zijn als Red Bull afzakt naar de derde plaats. Volgens Tom Coronel is het namelijk vrij aannemelijk dat Red Bull niet eens tweede wordt: "Zij (Ferrari red.) hebben twee rijders die mooi constant scoren. Dat is natuurlijk wat je dan ook nodig hebt. Dat zien we ook bij McLaren en dat is waarom Red Bull die strijd al heeft verloren. Maar inderdaad, Ferrari heeft twee sterke rijders. Dat is wel een beetje wat Red Bull mist momenteel. Zij hebben één sterke rijder en eentje die secondant, waterdrager, supporter of hoe je het ook wilt noemen. Dat is waar het fout gaat."

Ook F1-kenner Ruud Dimmers ziet het fout gaan voor Red Bull in het constructeurskampioenschap, al wijst hij ook op een ander belangrijk punt: "Als Max niet heel snel races gaat winnen wel, want van Checo (Sergio Perez red.) hoef je het op dit moment niet te hebben. En ja, het gat is klein."

Toch wil Coronel een nuance plaatsen bij een mogelijk 'verlies' van de tweede plaats. Want volgens Coronel hoeft dat niet het einde van de wereld te betekenen: "Misschien wil je het wel. Kijk, natuurlijk gaat het veel geld kosten, maar uiteindelijk krijg je als constructeur wel meer ontwikkelingstijd die je misschien nodig hebt. Ik probeer even de positieve kant erbij te pakken."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappens 'laatste stap' Verstappen weet in ieder geval wat hij NIET wil