Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Nieuwe teamgenoot Verstappen voorspeld: "F1-contracten zijn net toiletpapier"

Blijft Sergio Perez nog lang de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull? Volgens zijn contract nog wel even, maar Tom Coronel verwijst alle argumenten over een F1-contract rechtstreeks naar de prullenbak.

Hoewel Sergio Perez een Red Bull-contract heeft tot en met het Formule 1-seizoen van 2024 en dus op papier nog wel even de teamgenoot van Max Verstappen zal zijn, vindt Tom Coronel dit geen argument voor een langere toekomst van de Mexicaan bij het topteam. "In de hele Formule 1 is een contract toiletpapier", legt hij uit in een interview met RacingNews365.

"Het meeste geld wordt verdiend op het moment dat de contracten worden ontbonden, dat heb je al vaker gezien met coureurs. 'Zullen we nu maar afscheid nemen? Oké, dan kost het dus 20 miljoen éxtra', erbovenop. Maar dan kan je wel doorpakken", legt Coronel uit, doelend op het feit dat een coureur nooit zekerheid heeft of hij het einde van zijn contract haalt.

Perez of Ricciardo?

Wie zit er binnenkort in het Red Bull-zitje naast Verstappen? Het officiële nieuws moet nog komen en op papier zit Perez er nog tot eind 2024, maar Coronel denkt anders. "We weten allemaal wat er gaat gebeuren met Perez. Kom op, dat weten we toch!"

Hij wijst naar Ricciardo: "Het is heel duidelijk. Helmut Marko is gewoon op zoek naar een hele sterke tweede rijder. De beste teamgenoot ooit van Verstappen? Dat was Ricciardo. Dus ja, weet je, dan zie ik het toch: dat is wat ze zoeken. Perez heeft net niet de constantheid. Een subtopper, niks mis mee."

"Maar je bent op zoek naar een Ricciardo, die toen Sebastian Vettel versloeg. Wordt dit de nieuwe wereldkampioen? Nou, met Max naast je kan je dat vergeten, maar één ding is zeker: je hebt bij Red Bull een coureur nodig die minstens tweede of derde wordt en daar vind ik dat Perez nog te vaak zichzelf voorbij schiet, laat ik het zo maar netjes zeggen..."

Check het volledige interview met Coronel hier!

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten