Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Coronel voorspelt over GP Nederland: "Daar gaan we coureurs over horen klagen"

Met Circuit Zandvoort pal aan zee, kan de invloed van het weer groot zijn bij de GP van Nederland. Tom Coronel verwacht verraderlijke omstandigheden komend weekend.

Zandvoort 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De verwachting is dat het weer komend weekend bij de GP Nederland in Zandvoort, zeer onstuimig zal zijn, met veel wind en zeker op zaterdag veel regen. Wat voor invloed gaat dit bijvoorbeeld hebben tijdens de kwalificatie en de race?

Windkracht 5 gaan we komend weekend zien op Zandvoort. Op een circuit dat gelegen is aan het strand, zorgt dit er logischerwijs voor dat er zand op de baan komt en dat de grip minder wordt. Maar harde wind kan voor meer problemen zorgen. "Op het Scheivlak, daar word je dan juist ingeduwd. En vergeet natuurlijk ook bocht 11 en 12 niet, de laatste combinatie. Daar heb je dan ook een hele rare wind vanaf de voorkant op de zijkant. Nee, windkracht 5 is zeker geen ideale situatie", zegt Tom Coronel in de nieuwste RacingNews365-podcast.

"Windkracht 5 is al veel, en zeker met een Formule 1-auto. Daar gaan we ook coureurs over horen klagen. Maar ja, ik zeg maar zo: het is voor iedereen hetzelfde."

F1-kenner Ruud Dimmers wil eerst nog afwachten of het daadwerkelijk zo hevig wordt. "Ik ben wel benieuwd. Als je echt van die lekkere windvlagen hebt, dan wordt het natuurlijk heel moeilijk om te rijden. Maar we hebben vorig jaar gezoen dat het super moeilijk te voorspellen is in Zandvoort. Gaat het regenen, gaat het niet regenen? We nemen deze podcast op maandag op en in vijf, zes dagen verandert het weer in Nederland meestal wel tien keer."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van de RacingNew365-podcast.

Ook interessant:

'Koning' Verstappen kan rekenen op extra boost voor GP Nederland

De Formule 1-actie wordt hervat met de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Na enkele lastige F1-weekenden scheelt het dat Max Verstappen met Red Bull juist daar kan rekenen op een extra boost. 

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"