Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Coronel voorziet 'onvoorspelbare' GP Azerbeidzjan: "Het wordt weer zo'n mixer"

Ronde 17 van het wereldkampioenschap in de Formule 1 staat voor de deur, maar één grote favoriet is er op voorhand niet echt aan te wijzen. Dat is althans de mening van autocoureur en analist Tom Coronel. Hij weet één ding wel zeker: er kan van alles gebeuren op het Baku City Circuit op de zondagmiddag.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan kan van alles gebeuren en met het veld dat zeker vooraan momenteel dicht bij elkaar zit, kan dat zomaar een spectaculaire race opleveren. Tom Coronel blikt in gesprek met RacingNews365 vooruit op de race in de hoofdstad van Azerbeidzjan.

"Je ziet nu heel duidelijk dat vier teams elkaar gaan afwisselen. Ik denk dat dat heel belangrijk is en vooral voor Red Bull in dit geval. Het ziet er toch naar uit dat zij de mindere auto hebben. Als verschillende coureurs iedere keer een race winnen, dan is het belangrijk dat de voorsprong in het begin van het seizoen altijd goed geweest. Want dan kan Lando Norris niet heel hard inlopen", zo vertelt Coronel.

"Kijk: als Norris telkens de man is die gaat winnen, dan gaat het heel snel. Maar nu zie je dat Ferrari wint en dat Oscar Piastri er zelf ook nog voor vecht, dus dat is lekker. Dat is goed voor het kampioenschap, als je in ieder geval denkt aan het kampioenschap van Max Verstappen."

"Maar ze (Red Bull, red.) zetten zelf natuurlijk ook stapjes. Ik verwacht niet dat het zo slecht zal zijn als op Monza en verwacht dat hij toch iets meer de sweet spot weet te raken. Het team heeft even de tijd gehad om erover na te denken en heeft zelf ook updates. Bovendien heeft Max redelijk aangegeven waar het probleem in zit", zo geeft Coronel aan.

'Nooit zo dramatisch'

Is het nu juist een voordeel voor Red Bull dat ze nu naar een stratencircuit gaan? De autocoureur en analist ziet dat niet per se zo. "Het belangrijkste is dat je niet zegt: dit is een circuit waar een auto gelijk een voordeel heeft", aldus Coronel. "Ik denk dat McLaren nog wel steeds de betere auto heeft, maar we hebben toch ook gezien dat Ferrari het strategisch gezien wat beter voor elkaar heeft."

Coronel vervolgt: "En we zien dat Mercedes er weer bij zit, terwijl ze vorig jaar helemaal nergens waren. Nu komen ze er toch redelijk bij en vergeet niet dat ze races op Silverstone en Spa hebben gewonnen. En dan denk ik: toch handig dat Norris die wedstrijden niet wint. Je ziet hier heel duidelijk dat vier teams voor dit circuit in aanmerking zouden moeten komen. Ook Red Bull, maar McLaren is nog steeds wel de favoriet." 

Maar waar verhoudt Red Bull zich precies tot de rest? "Dat is de vraag waar iedereen heel graag antwoord op zou willen hebben. Dat zien we natuurlijk pas zondag na de race, maar het kan nooit zo dramatisch zijn als dat het in de vorige race was. Dat kan niet. En als in Zandvoort zegt: het was écht slecht en je wordt dan tweede, dan vind ik het zo slecht nog niet. Als Max telkens tweede wordt en er wint iedere keer iemand anders, dan staan we best wel oké voor, wat betreft het kampioenschap."

Dan richt Coronel zich echt op de race in Azerbeidzjan. "Er gebeurt altijd iets raars: je hebt er klappers gezien en safety-car situaties. Het is een stratencircuit met megahoge snelheden, wat goed is voor de DRS en dus goed om in te halen. Dit kun je niet voorspellen en dat maakt het juist interessant. Naar mijn inziens moet je zondag kijken, want het kan echt alle kanten op gaan."

Toch waagt hij zich aan een voorspelling. "Dan zou ik zeggen: Norris zou hem moeten kunnen winnen en Ferrari heb ik mooie stappen zien zetten in het laatste weekend. Maar ik heb Rudy (van Buren, red.) gebruikt om te voorspellen en hij zei: Charles Leclerc, Norris en Verstappen. En daar ben ik het wel mee eens. Het wordt weer een mixer, er is geen team of rijder die oppermachtig is. Het zou mooi zijn als Ferrari de race wint, want dan verlies je het grootste gat qua punten niet. En het is leuk om weer eens een team te hebben dat je denkt: huh, zij, hoe dan?", zo sluit hij af.

Bekijk hieronder de volledige video!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull