Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RacingNews365 F1 Podcast

Coronel vreest toekomst Alpine: "Ze zijn momenteel écht veldvulling"

Alpine is voorlopig het lachertje van de Formule 1. Het team uit Enstone eindigde dit seizoen in alle races stijf onderaan en toont weinig vooruitgang. Tom Coronel is dan ook bang dat dit invloed kan hebben voor de toekomst van het team, vertelt hij in de RacingNews365 Formule 1-podcast.

Gasly Race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We zouden mild zijn als we zouden zeggen dat Alpine niet het beste jaar ooit kent. Het team uit Enstone staat stijf onderaan in de Formule 1, puur gekeken naar performance, en toont al jaren geen enkele progressie. Iets wat de teameigenaren in Frankrijk met lede ogen moeten aanzien. Is dit het begin van het einde voor Alpine als team binnen de sport?

Volgens Tom Coronel is de uitermate zwakke vorm van Alpine wel te verklaren. Hij vertelt erover in de RacingNews365 Formule 1-podcast. "Je zag het gebeuren, heel veel wisselingen in de top. Ruzie, mot, het is gewoon hommeles. Als er intern gerommel is, ga je dat op een gegeven moment ook aan de prestaties zien."

F1-kenner Ruud Dimmers is het eens met de woorden van Coronel. "Ze hebben, volgens mij voor het eerst in 2016, een heel ambitieus plan gepresenteerd. Ze waren toen al gefrustreerd dat ze als fabrieksteam achter het klantenteam stonden. Dat is steeds meer gaan broeien. Toen kwam Cyril Abiteboul met een plan, waarbij ze binnen 100 races weer mee zouden doen om de wereldtitel. Inmiddels zijn we, denk ik, zo'n 150 races verder en hebben ze de piek gehad." Daar is Coronel het overigens niet mee eens. "Er is nooit een piek geweest."

Trekt Renault de stekker eruit?

Coronel en Dimmers hebben vooral medelijden met de huidige coureurs van Alpine. Met hen is weinig mis volgens Dimmers. "Ze hebben Ricciardo gehaald, Hulkenberg, Sainz heeft er natuurlijk gereden. Ze hebben van alles geprobeerd, maar het is iedere keer niets. Het ligt nu ook echt niet aan de rijders die ze hebben. Dat zijn twee jongens die echt wel gas kunnen geven." Coronel deelt die mening en vult aan: "Het was echt sneu. Ik zag Gasly rijden, dan rij ik mee en dan zie je op de beelden die auto bewegen. Hij was aan het harken, niet normaal. Je ziet die auto gewoon non-stop bewegen, nul balans, echt heel erg."

Coronel maakt zich dan ook grote zorgen over de toekomst van het team. Op de vraag 'hoeveel Alpine moet bieden aan beiden coureurs om ook komend jaar bij het team te rijden', reageert Coronel gevat: "Het gaat niet alleen om de coureurs. Probeer eerst maar eens wat stabiliteit in dat team te krijgen. Voordat zij weer gaan scoren, gaat het een hoop tijd en geld kosten. En wil Alpine dat wel? We moeten niet vergeten dat Alpine, Renault en het Franse moederbedrijf hadden verwacht dat ze nu bij de top zouden rijden."

"Ze gaan alleen maar verder naar achteren en niet met kleine stappen. Ze zijn echt veldvulling momenteel en dat was natuurlijk nooit de bedoeling. Dan kan het zomaar zijn dat Renault straks de stekker er uit trekt", sluit Coronel af.

Ook interessant:

Onaantastbare Verstappen rijdt dwars door alle Red Bull-stormen heen

Na het debacle in Australië sloeg Max Verstappen keihard terug tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander pakte poleposition, verdween aan de horizon en reed en passant ook nog eens de snelste raceronde. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken zijn bijzondere prestaties in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull