Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Waar anderen denken, doet Verstappen het gewoon"

Max Verstappen verkeert in absolute topvorm. Dat is althans de stellige mening van Tom Coronel, die voor de onderbouwing van zijn statement enkel wijst op het prestatieverschil tussen Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo.

Max Verstappen werd vanuit de achterhoede vijfde in Rusland, met een voorsprong van bijna vijftig seconden op Daniel Ricciardo, die zich toch in hetzelfde schuitje (qua gridstraffen) bevond als de Nederlander. Tom Coronel trekt een simpele conclusie: "Max Verstappen presteert gewoon geweldig, wat hij in Rusland ook weer liet zien. Hoe hij iedereen inhaalt in die eerste rondjes is gewoon klasse. Hij reed Daniel Ricciardo compleet zoek. Je teamgenoot op meer dan een halve minuut rijden doet serieus pijn", zo laat de WTCR-coureur in gesprek met Racingnews365 weten.

Na een moeizaam begin van het seizoen is Max Verstappen niet meer op fouten te betrappen, ziet ook Tom Coronel. Desondanks doet de Red Bull-coureur nog steeds van zich spreken door middel van spectaculaire inhaalacties. Daarmee maakt Verstappen volgens Coronel het allesbepalende verschil: "Ik heb altijd al gezegd dat Max een ruwe diamant is die steeds meer gaat schijnen naarmate de scherpe kantjes eraf gaan. Verstappen doet het gewoon, die maakt acties waarover anderen alleen kunnen dromen. Dat is ook het grote verschil. Hij twijfelt niet, maar gaat ervoor. Die openingsrondes in Rusland waren prachtig, maar stuk voor stuk ook goed doordacht. Geen enkele keer nam hij onverantwoorde risico’s, en juist dat maakt Max nu zo goed."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'