Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: 'Wegligging Red Bull belachelijk goed'

Dit weekend staat de Formule 1 GP van Bahrein op het programma. Een race met kansen voor Max Verstappen, aldus Tim Coronel. Het circuit van Sakhir past volgens de analist prima bij de Red Bull van Max Verstappen.

In Australië behaalde Red Bull nog niet het gewenste resultaat. Daniel Ricciardo eindigde als vierde en Max Verstappen als zesde. Desondanks werd duidelijk dat het met de vorm van de RB14 wel goed zit. In Bahrein krijgt het Red Bull-duo een herkansing. Volgens analist Tim Coronel mogen we veel verwachten van Max Verstappen dit weekend, zo liet hij in Ziggo Peptalk weten. "De auto va n Red Bull heeft nu een hele goede airflow, dat hebben ze van de week nogmaals herhaald. Dit betekent dat de Red Bull sneller door de wind heen snijdt."

"Naar aanleiding van de testdagen in Spanje zit iedereen nog op het puntje van zijn stoel. De Red Bull schijnt een belachelijk goede balans te hebben. Ik denk dat we in Bahrein veel kunnen verwachten van Max, maar óók van het hele veld." Coronel verwacht een race met veel actie op de baan. Het circuit van Sakhir leent zich daar uitstekend voor: ''Je zag het vorig jaar al tijdens de race. Er zijn goede inhaalmogelijkheden,lange rechte stukken en buiten de ideale lijn word je wel afgestraft want het is best stoffig in de woestijn. Dat betekent spektakel." Vorig jaar kwam Verstappen uitstekend voor de dag tijdens de GP van Bahrein. Hij was op weg naar een mooi resultaat, tot de remmen van zijn Red Bull het begaven.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"