Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel wijst opvallende toekomstige F1-kampioen aan: "Rosberg deed het ook"

De Formule 1 kent vandaag de dag twintig coureurs, maar per jaar kan er maar één kampioen zijn. Wie zijn volgens het expertpanel van RacingNews365 de toekomstige kampioenen?

Het is een van de vragen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast, waarin autocoureur Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk alle ins en outs van de koningsklasse bespreken. De kenners krijgen de vraag voorgeschoteld welke coureurs kans maken op de titel van 2023, waarna de huidige F1-grid ook nog eens goed onder de loep wordt genomen met het oog op de toekomst.

De potentiële wereldkampioenen

Coronel en Dimmers zijn het eens over het feit dat Verstappen en Perez op dit moment de enige titelkandidaten zijn. Mochten anderen wel de auto ervoor hebben, wie zijn dan nog meer potentiële kampioenen? Dimmers: "Als echte talenten zie ik George Russell, maar bij Lando Norris heb ik altijd zoiets van... houdt hij het een heel seizoen vol? Hij heeft nog nooit een heel seizoen constant moeten zijn. Er zijn altijd pieken en dalen. Voor een deel ligt dat aan je auto, maar ik denk ook wel eens een keer aan hemzelf." "Hij is er ook open over geweest dat hij mentale struggles heeft af en toe, moeilijk om kan gaan met de fame en alles wat online is. Iemand die ook moeilijk met de druk om kan gaan een heel seizoen lang, dat is toch wel Charles Leclerc, alleen heeft Leclerc qua ruw potentieel meer potentieel dan Russell heeft. Alleen komt dat er soms ook niet altijd even goed uit." "Ik denk dat Russell wat berekender is. Misschien ook wat saaier. Bij Leclerc zit nog het stukje temperament waarmee hij zichzelf soms ook wel verliest, alleen in potentie zou hij wereldkampioen moeten worden."

Coronel is het deels met de F1-kenner eens. "Russell", is zijn eerste antwoord, alvorens hij een verrassende naam noemt. "Ook zou ik Alex Albon wel eens in een echte auto willen zien. Red Bull dat was te vroeg. Ervaring geeft ook wat. Als jij de betere auto hebt en een beetje mazzel hebt... Nico Rosberg werd ook kampioen." Als Dimmers vraagt waarom Coronel ondanks eerdere lovende woorden Carlos Sainz niet meer noemt, antwoordt de autocoureur als volgt: "Die zie ik net niet genoeg pieken, maar goed, ik ga meestal voor de underdog. Ik dacht toch echt dingen in hem te zien en dat hij nog steeds groeit, maar het lijkt toch wel alsof Ferrari iets meer de focus heeft op een Leclerc", zo wordt het gesprek afgesloten. Beluister de gehele RacingNews365 Formule 1-podcast hieronder!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"