© David Poels

Nieuwsoverzicht

Coronel wil revanche: 'Seizoen tot op heden teleurstellend'

05 aug. 2018 18:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Met hoge verwachtingen begon routinier Tom Coronel aan zijn WTCR-seizoen. De doelstelling was 3x3x3: Drie zeges, drie tweede plaatsen en drie derde plaatsen. Tijdens de zomerstop is de constatering dat dit te hooggegrepen is.

Het WTCR-kampioenschap is de opvolger van de populaire WTCC. Een raceklasse waarin Tom Coronel jarenlang als privateer racete en mooie successen behaalde. In het WTCR lukt dat voor alsnog niet in zijn Honda Civic.

Tom Coronel blikt openhartig terug op zijn eerste seizoenshelft in gesprek met Racingnews365. "Ik kan gewoon eerlijk zijn en zeggen dat het tot op heden een teleurstellend seizoen voor me is. Voor aanvang van het seizoen had ik echt goede hoop om in de top vijf van het kampioenschap mee te kunnen."

De droom van 3x3x3 sprak Coronel tijdens zijn voorbereidende test op Zandvoort uit tegenover deze site. Waarom is het nog niet gelukt? "Het is een nieuw kampioenschap en de organisatie is nog zoekende. De auto's van de diverse merken zijn nog niet zo gelijkwaardig als vooraf gehoopt en de regels worden tussentijds aangepast. Je merkt aan alles dat dit het eerste jaar van het WTCR is."

"Zelf heb ik te maken gehad met erg veel pech. In het begin zochten we naar de juiste set-up en hadden we diverse kinderziektes in de auto. We hebben nu de opwaartse lijn gevonden en maken kleine stapjes."

Een zege dit seizoen zit er normaal gesproken niet meer in, maar Coronel hoopt het podium nog te bereiken. "Als we ons in de top 10 kunnen kwalificeren dan is er van alles mogelijk. Een podiumplaats zou een hele mooie opsteker zijn voor mij en het team."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen