Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel wil Verstappen ooit bij Ferrari zien: "Dat rode pak heeft iets magisch"

Max Verstappen heeft altijd voor de Red Bull-familie geracet en zal nog tot en met 2028 voor het topteam blijven rijden, maar zien we hem ooit in het rood van Ferrari? Tom Coronel denkt, of hoopt, van wel.

Racen voor het iconische Ferrari is voor vrijwel iedere coureur een droom, zo beredeneert Tom Coronel. De komende jaren is de kans klein dat Max Verstappen zal overstappen naar de Scuderia - de Nederlander staat namelijk nog tot het einde van 2028 onder contract bij Red Bull en zelf heeft hij nog nooit écht overwogen om over te stappen. Ten minste, voor zover wij weten. In de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreekt Coronel met F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de mogelijke overstap van Verstappen naar Ferrari, nadat Mosterdijk begint met de stelling dat de Scuderia niet meer het topteam is dat het vroeger is geweest. "Helaas, inderdaad, maar helaas", antwoordt de autocoureur. "Maar het is nog steeds het ultieme team waar je kan afsluiten, want dan ben je pas als Formule 1-coureur succesvol geweest. Zo'n Lewis Hamilton die nu al zeven keer wereldkampioen is geweest, als hij het niet meer ziet gebeuren, dan kom op: iedereen sluit af bij Ferrari en Ferrari neemt ook altijd de ex-wereldkampioenen." "Je moet een keer dat rode pak hebben aangehad. Echt. Als jongetje, als jij als autocoureur begint met karten... jongens: dit is Ferrari. Ferrari! Dat is de wens van iedere autocoureur."

Afzwaaien bij Red Bull

Na het behalen van zijn eerste wereldtitel riep Verstappen dat hij nog 'tien tot vijftien jaar' voor Red Bull wil racen. Een overstap naar Ferrari heeft hij nog nooit benoemd en is nog bij lange na niet zeker. "En als Max Verstappen nou in 2028 afsluit met zes wereldtitels en afzwaait bij Red Bull?", vraagt Dimmers aan Coronel, die antwoordt: "Dan zou ik er doodziek van zijn!" "Dan weet ik zeker dat hij er nog steeds van baalt, want een keer dat rode pak aan hebben, dat is toch wel iets magisch. Het paardje zo voorop je auto..." Hoewel de Nederlandse coureur dit graag ziet gebeuren, hoeft er niet direct een overstap plaats te vinden. "Volgend jaar niet, dat moet je niet doen, maar als Red Bull niet snel genoeg is en je moet dan toch kiezen, dan moet je voor Ferrari gaan. Ferrari is een automerk, Red Bull een blikjesmerk!" Ook Dimmers ziet het wel gebeuren, mogelijk na 2028, en wijst naar de tijd van Michael Schumacher bij de Scuderia. "Dan is hij pas 31 en misschien heeft hij al wel zes wereldtitels. Hij kan dan nog steeds gaan bouwen aan het Ferrari van de toekomst. Zelfs als hij daar drie of vier jaar rijdt, dan is 'ie nog steeds pas 35! Kijk naar Hamilton, kijk naar Fernando Alonso. De vraag is alleen: wil hij dat?" "Er zijn er wel genoeg die gezegd hebben: 'ik ga niet zo lang door', maar winnen is ook een soort verslaving", beredeneert Dimmers, waarop Coronel antwoordt: "Dan is het een échte autocoureur die hem afsluit, een bucketlist dingetje. Die hoort op je bucketlist te staan. Echt." Beluister de gehele podcast onder de poll!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola