© Francois Flamand / DPPI

Nieuwsoverzicht

Coronel zal nooit opgeven: "Na regen komt zonneschijn"

10 okt. 2018 18:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Het WTCR-seizoen van Tom Coronel wil niet echt vlotten. De ervaren coureur kent een pechvol seizoen, maar zal nooit opgeven. Samen met Racingnews365 blikt hij terug op het Chinese tweeluik.

Een dubbel raceweekend in China moest het seizoen van Tom Coronel echt lekker onder weg brengen. Diverse kleine wijzigingen waren doorgevoerd binnen het Boutsen Ginion Racing Team en aan de Honda Civic van de Nederlander. Helaas bracht het niet het gedroomde succes. Samen met Racingnews365 blikt Coronel terug op zijn tweede weekend in China, op het Wuhan Street Circuit.

"De races in China brachten helaas weinig succes. Het ging gewoon niet lekker en de stap voorwaarts bleef jammer genoeg uit. In Wuhan maakte ik in de vrije training een fout en crashte, waarbij de voorkant van mijn Honda Civic beschadigd raakte. Dan verlies je veel kostbare tijd en het veld is o-zo competitief. Als ik een halve seconde sneller was geweest stond ik hier gewoon zesde op de grid", klinkt het nuchter uit de mond van Coronel.

De gedreven coureur erkent ook ruiterlijk zijn fout in de eerste race, waarin hij achterin zijn voorganger reed bij het aanremmen voor een bocht. "In de eerste race maakte ik een fout. Die crash was volledig mijn schuld, want ik miste mijn rempunt doordat ik afgeleid was door de chaos voor mij op de baan."

In de resterende twee races knokte Coronel met zijn concurrenten, maar haalde hij beide malen de finishstreep niet. "In de tweede en derde race hadden we een elektronisch probleem waardoor de motor nog maar op drie cilinders liep."

Met 28 jaar race-ervaring en de nodige successen in het WTCC, de voorganger van het WTCR-kampioenschap, keek Tom Coronel deze winter met veel vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Doelstelling van de organisatie was om gelijkwaardige auto's neer te zetten, met een ultra competitief veld. Daarin is de organisatie ten dele geslaagd.

Coronel laat zich niet uit het veld slaan en blijft zoals altijd optimistisch: "Voor aanvang van het seizoen had ik bijzonder veel vertrouwen in dit seizoen, waarbij ik zelfs de verwachting had dat het mijn beste seizoen ooit kon worden. Dat is helaas niet gelukt omdat we te vaak tegen kleine probleempjes aan lopen. Maar, ik ben en blijf een rasoptimist! Na regen komt zonneschijn."

"Ik voel me goed en de samenwerking met het team is goed. We hebben alle vertrouwen in de toekomst en proberen dit seizoen af te sluiten met mooie resultaten in Japan en Macau. "

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen