Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel zet 'Verstappen-uitdager' op zijn plek: "Stijf achteraan!"

Kyle Larson baarde deze zomer opzien door te stellen dat hij een betere coureur is dan Max Verstappen. Afgelopen week krabbelde hij terug. Het voorval wordt besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Kyle Larson Indianapolis 500 Qualifying By Joe Skibinski Large Image Without Watermark m105097
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Penkse Entertainment / IndyCar

Kyle Larson is in Amerika een van de bekendste en succesvolste NASCAR-coureurs. De Amerikaan stapte afgelopen mei ook voor het eerst in een IndyCar om aan de Indy500 deel te nemen namens McLaren. Afgelopen zomer maakte ook de Formule 1 kennis met Larson, maar niet dankzij zijn prestaties op de baan.

Larson beweerde namelijk dat hij in een Formule 1-auto binnen de korste keren even snel zou zijn als Max Verstappen. Nu, een paar maanden later laait de discussie weer op, want McLaren zou Larson graag een F1-test willen laten afwerken. Ondertussen is de Amerikaan wel een beetje teruggekomen op zijn woorden.

Dat laatste is volgens Coronel maar goed, zo vertelt hij in de podcast van RacingNews365: "Amerikaans racen is iets heel anders dan Formule 1. Dat heeft te maken met de hele opvoeding daar." Volgens Coronel zou Larson dan ook geen schijn van kans maken als hij deel zou nemen aan een Grand Prix: "Nee, dat denk ik niet. Misschien (kan hij) een Zhou (hebben). Die zit in een minder goede auto en rijdt achteraan, maar die heeft wel de ervaring. Ik durf het wel te zeggen: Hij pakt er geen één. Nee, hij is zelfs langzamer dan Zhou."

F1-kenner Dimmers kan zich wel vinden in de woorden van Coronel: "Dat geloof ik ook wel, want die jongen (Larson) heeft eigenlijk alleen maar in een NASCAR gereden. Af en toe rij je met zo'n NASCAR op een circuit, maar hij heeft verder helemaal geen Formule-ervaring. Hij is zeker een goede coureur, maar met Max (Verstappen) is het hetzelfde. Zet die in een NASCAR-auto en die wint ook niet op een oval. Want dat kent hij niet."

Vroeger had je de Race of Champions, waarbij verschillende coureurs uit verschillende klasses bijeenkwamen om te racen. Volgens Coronel is dat de enige manier om een eerlijke vergelijking te vormen tussen de twee: "Ja dat had je vroeger. Heel gaaf was dat altijd. Daar zou hij ver in kunnen komen. Maar in een Formule 1-auto? Nee, dan staat hij stijf achteraan!"

Bekijk hier de volledige podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk!

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x