Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Coronel ziet 'excuusboekje' Hamilton weer opengaan: "Daar houd ik niet van"

2024 is zeker nog niet het jaar van Lewis Hamilton en hij komt er voorlopig ook niet aan te pas in Miami. Tijdens de sprintkwalificatie zette hij zijn Mercedes achter die van zijn teamgenoot George Russell neer, op de twaalfde plek. Tom Coronel gaat in op de situatie bij Mercedes.

Hamilton Miami FP1
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes moet het voorlopig doen met de vierde plek in het constructeurskampioenschap. Tijdens de eerste vrije training leken George Russell en Lewis Hamilton er weer wat beter bij te zitten, maar de kwalificatie voor de sprintrace verliep dramatisch. Voor beide coureurs zat de sessie er al na SQ2 op, met P11 voor Russell en P12 voor Hamilton.

Autocoureur en analist Tom Coronel gaat in op de situatie van Hamilton. "Ik weet niet wat daar allemaal gebeurd bij die man. Ik vind dat hij gewoon in de rondte aan het flierefluiten is, het klopt gewoon niet. Ook de verhalen kloppen het niet, het is excuses zoeken. Ik heb het hele excuusboekje al open zien gaan."

Coronel vervolgt: "Ik houd er niet van. Ik ben meer van hem gecharmeerd als hij zegt: 'het gaat niet, we gaan het intern uitzoeken', dan de dingen die hij nu zegt. Want dat werkt ook niet."

In de eerste en enige vrije training zat Hamilton er nog wel redelijk bij met een zevende plek op een halve seconde van Max Verstappen, de snelste man in die sessie. Tijdens de sprintkwalificatie zakte hij dus af naar de twaalfde plek, op uiteindelijk zeven tienden van Verstappen.

Coronel zag dat al aankomen en onderstreept dat met een opvallend feitje. "Weet je wat grappig is: in de vrije trainingen waren de Mercedessen altijd heel goed in de Verenigde Staten, om ze vervolgens in de race naar achteren te zien gaan. Dat noem ik altijd een beetje marketing. USA, Miami, marketing, the show must go on."

"Ik verwacht van Mercedes dat ze tijdens de vrije training grandioos en ongelofelijk zijn en dat de auto in his comeback is, maar uiteindelijk in de kwalificatie, dan komt die knock-out op de neus, dat ze gewoon niet meedoen. Als het in de basis niet werkt, ga je het niet in een keer terugvinden, daar geloof ik helemaal niks van", aldus Coronel.

Tijdens de kwalificatie voor de sprintrace zat Hamilton er inderdaad niet bij, het is te hopen voor de zevenvoudig wereldkampioen dat het wat beter gaat in zijn Mercedes tijdens de sprintrace, de kwalificatie en uiteindelijk de Grand Prix zelf.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez