Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel ziet gevolgen bij Norris na aanvaring met Verstappen

Het ging na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk eigenlijk maar over twee coureurs: Max Verstappen en Lando Norris. De nummer een en twee in de strijd om de wereldtitel raakten elkaar terwijl ze aan het strijden waren om de overwinning. Tom Coronel laat zijn licht schijnen over het incident.

Verstappen Norris Austria crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lange tijd leek Max Verstappen onbedreigd op weg te gaan naar de overwinning in Oostenrijk, maar een slechte pitstop gooide roet in het eten. Lando Norris zat ineens veel dichter op de Nederlander en wist zelfs naar de achterkant van de Red Bull te rijden. Norris probeerde al een paar keer eerder Verstappen voorbij te steken, maar dat lukte niet. Uiteindelijk kwamen de twee elkaar letterlijk tegen op de baan. Verstappen eindigde nog op de vijfde plek, maar Norris viel uit en keerde puntloos naar huis.

Tom Coronel laat in gesprek met RacingNews365 weten hoe hij tegen het incident aankijkt. "Je zag het natuurlijk al heel voorzichtig aankomen. En ik ben niet de enige, zelfs George Russell zag het ook al aankomen. Hij zei op zaterdagmiddag al: 'Het zou weleens kunnen dat die twee elkaar in de wielen rijden' en dat gebeurde ook. Max bewoog even ietsjes naar links in de remzone. Dat is een nieuwe regel bij de FIA. Je mag niet meer bewegen tijdens het remmen."

"Maar je bent natuurlijk het verdedigen gewend, zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Dan mag je niet veranderen van richting. Daar heeft hij die tien seconden straf voor gehad. Uiteindelijk raakten ze elkaar en ik zag hem aankomen. Instinctief wil Max niemand voorbij laten, dat begrijp ik als geen ander. Maar het was net iets over het randje."

Na afloop van de race waren zowel Verstappen als Norris vrij uitgesproken naar elkaar toe. Hoe kijkt Coronel daar naar? "Dat heeft ermee te maken dat je wil dat iemand sorry zegt. Je bent topsporter en dan ga je geen sorry zeggen tegen iemand. Dat doe je niet op de baan. Naast de baan wel, maar op de baan never nooit niet. Dan denk je: zoek het maar uit. Ik denk zeker dat er bij Norris iets geknakt is. Het zelfvertrouwen is een tandje minder geworden. Je weet dat als je Max wil inhalen, dat je op de penaltystip wordt gelegd. Dat heeft hij ook gedaan."

Serious shit

De autocoureur vervolgt: "Ik denk dat het vertrouwen bij Norris toch een beetje verdwenen is in die vriendschap. Maar je hebt geen vrienden op de baan. Zo werkt dat niet. Op de baan kan er maar één winnen. En zo is Max geprogrammeerd."

Voorziet Coronel dan ook meer duels tussen Verstappen en Norris? "Je moet niet van je bord laten eten, je moet wel laten zien dat je geen cadeautjes geeft. Maar dat doet Max ook. Dan is het wie het eerst buigt, want dat is het. Bij Max en bij Lewis Hamilton hebben we het ook gezien en daar was helemaal niemand aan het buigen. Dan kan het weleens oneindig doorgaan. Dat is nou eenmaal hoe het werkt. Dit is autosport, dit is toplevel en dan ga je gewoon geen cadeautjes geven. Zo werkt dat. En als ik dan heel goed nadenk: Max heeft tien seconden straf gehad, omdat hij van de lijn is afgeweken."

"Hij heeft puntjes gepakt voor het kampioenschap en is uitgelopen op Norris. Ik zeg niet dat het gepland is, maar het komt wel altijd zo uit. Je kan zeggen wat je wil, maar ik weet dat hij thuis zit, wetende dat het geen verkeerde was voor het kampioenschap. Een race minder en extra puntjes. Het gaat ze om een wereldkampioenschap. Het is geen tennisvereniging met een clubwedstrijdje. Dit is serious shit", zo eindigt de autocoureur en analist.

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024