Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel ziet Verstappen anders rijden: "Niet meer zoals in het begin"

Met een voorsprong van 80 punten leidt Max Verstappen het wereldkampioenschap Formule 1. De Nederlander hoeft hierdoor niet veel risico te nemen, waardoor volgens Tom Coronel zijn rijstijl veranderd is.

Max Verstappen heeft met het ingaan van de zomerstop een zeer ruime voorsprong van 80 WK-punten op Charles Leclerc, de nummer twee in het coureurskampioenschap. Na wederom een Ferrari-debacle tijdens de GP van Hongarije was het Verstappen die de laatste race voor de zomerstop (in Hongarije) won. De race op de Hungaroring was een perfecte kans voor de Scuderia om terug te slaan, maar met P4 voor Carlos Sainz en P6 voor Leclerc verliest het team wederom terrein in het wereldkampioenschap Formule 1. Kan het nog wel fout gaan bij Verstappen en zijn kansen op de tweede wereldtitel? Autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk buigen zich in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 over de stelling. "Het mág niet meer fout gaan voor Verstappen", zo trapt Dimmers af. "Normale mensen zijn een keer per jaar jarig, dan is er nog sinterklaas en kerst: drie keer per jaar krijgen ze een cadeautje. Ik ga niet zeggen dat Max nu alles cadeau krijgt, maar het is Ferrari dat zowel voor Sinterklaas als Kerstman speelt. Want wát verpesten zij het toch iedere keer. Het is bijna onkunde hoe ze iedere mogelijkheid die zij hebben om te scoren gewoon om zeep helpen. Ze zouden wel even een 1-2 halen... geen één Ferrari op het podium!" Coronel is het volledig eens met Dimmers en ziet dat het wereldkampioenschap wel voorbij is als Ferrari niet verbetert. "Schandalig wat daar weer gebeurde. Iedere kans die hij krijgt - Ferrari heeft momenteel nog de snelste auto - die verkloten ze." Verstappen is hierdoor vrijwel zeker van zijn tweede titel. "Zolang hij maar niet uitvalt", voegt hij daar nog aan toe.

Verstappen rijdt met minder felheid

De grote voorsprong van Verstappen op Leclerc heeft ook invloed op de manier waarop de Nederlander rijdt, zo ziet Coronel. "Je ziet een duidelijke verandering in hoe hij denkt en hoe hij racet. Alles is gebaseerd op finishen. Niet meer die felheid zoals we van hem kenden in het begin. Heel behoudend en meer van: 'oké, mijn beurt komt zo direct wel'. Dat viel mij ook op: Max weet dat als hij minder snel is hij kansen moet pakken om zo veel mogelijk punten te pakken." "Al wordt hij vierde of vijfde... ik denk dat dat maximaal in zijn hoofd zat tijdens de race in Hongarije. Maar dan krijg je het ene cadeautje na het andere cadeautje. Alles klopte! Zelfs die 360, die klopte. Echt!" Verstappen hoeft volgens Dimmers ook geen risico's meer te nemen. Hij ziet hetzelfde bij de Limburger. "Op eigen kracht ga je dit gat niet meer dichtrijden. Je zag het ook bij Max aan de start in Hongarije. Hij had een hele behoudende start. Perez lag er een paar plekjes voor, maar aan het einde van de ronde lag hij er toch al weer voor. Tuurlijk ging de deur natuurlijk wel een beetje op een kier, maar je ziet nog steeds ook wel de doortastendheid. Eerst uit het gedrang blijven en vervolgens gewoon doen."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst