Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar Rally 2020

Coronels tevreden ondanks schade in Dakar Rally: "Bodemplaat zwaar beschadigd"

De kop is eraf voor Tim en Tom Coronel. Het avontuurlijk duo kende een prima eerste etappe van de Dakar Rally 2020. Helemaal ongeschonden kwam 'The Beast 3.0' niet aan de finish.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Tim en Tom Coronel

Direct nadat het duo gefinisht was sprak RacingNews365 met Tom Coronel, live vanuit 'The Beast'. De Coronels blikten tevreden terug op de eerste etappe van de Dakar 2020.

"Het ging erg lekker. We zijn rustig begonnen om de auto even goed aan te voelen, maar alles verliep perfect. De auto voelde goed aan en we hebben het tempo tijdens de etappe steeds verder opgevoerd en kwamen steeds verder naar voren", laat Tom Coronel weten.

in de eerste etappe moesten de mannen direct flink aan de bak. Een special stage van 319 kilometer van Jeddah naar Al Wajh kende wel wat listige punten.

"De kop is eraf. Het was van alles wat vandaag, met duinen, stenen en veel zand." Tim en Tom bezorgden hun monteurs wel het nodige herstelwerk: "De bodemplaat van de auto was zwaar beschadigd en er is zelfs een stuk bodemplaat afgebroken. We hebben nog wel wat werk aan de onderkant van de auto."

Ondanks de schade aan de auto, die weer hersteld is voor de etappe van morgen, is Tom tevreden over het debuut van 'The Beast 3.0'. Het duo eindigde de etappe op de 37ste positie op 57 minuten achterstand van de verrassende winnaar Vaidotas Žala.

"Het navigeren ging ook lekker, ik was wel redelijk spot-on lekker tussen die clifjes door. We zijn helemaal tevreden en Tim heeft super gereden, ik heb hem zelfs wat af moeten remmen aan het einde van de proef!", lacht Tom.

0 reacties

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"