Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

COTA geeft gehoor aan slechte review Verstappen met 'nieuw circuit'

Het Circuit of the Americas is grondig onder handen genomen ter voorbereiding op de komst van de Formule 1. De bedoeling is dat dat met name voor Max Verstappen als muziek in de oren klinkt.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is al jaren een heikel onderwerp als het gaat over de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas.: hobbels. Coureurs klaagden er volop over in 2023, terwijl Lewis Hamilton zelfs werd gediskwalificeerd omdat de bodemplaat van zijn Mercedes te veel was afgesleten.

Men heeft nu zoveel mogelijk geprobeerd die hobbels te verwijderen en volgens race promotor Bobby Epstein met succes. Hij hoopt met name op een positieve reactie van Max Verstappen, zo wordt hij geciteerd door Autosport.

"Sommige delen van het circuit waren al twaalf jaar oud, dus het werd ook wel eens tijd. Ik weet nog dat het oordeel van Max Verstappen vorig jaar vrij beroerd was, dus ik hoop dat er nu positieve geluiden zullen klinken. Maar ik ben er zeker van dat we iets zullen horen als: 'Het lijkt wel een volledig nieuw circuit! Dit is geweldig!'"

Niet alleen de hobbels zijn onderhanden genomen, ook de kans op track limits heeft men geprobeerd terug te dringen. Op verschillende plaatsen zijn de asfaltstroken naast de baan versmald tot anderhalve meter en vervangen door graszoden, zodat coureurs niet langer in de verleiding komen die uitloopstroken te gebruiken.

Deze graszoden komen aan de binnenkant van de bochten 6, 13, 14 en 15 te liggen. Daarnaast worden op 'strategische posities' nieuwe camera's geplaats, waardoor het monitoren van track limits beter zou moeten verlopen.

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappens 'laatste stap' Verstappen weet in ieder geval wat hij NIET wil