Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2022

COTA maakt werk van massale klaagzang F1-coureurs

Na meerdere klachten tijdens het Grand Prix-weekend van de Verenigde Staten in 2021, wordt er nu actie ondernomen. Het Circuit of the Americas gaat op de schop.

Circuit of the Americas verbouwing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Circuit of the Americas

Op het Circuit of the Americas is men bezig met het aanleggen van een nieuwe, strakkere asfaltlaag voor de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2022. Het is niet de eerste keer dat het hobbelige circuit op de schop gaat sinds de opening van het circuit. Het circuit is gebouwd op moerasgrond, met verzakkingen tot gevolg.

Hierdoor wordt het circuit hobbelig, iets waar meerdere Formule 1-coureurs hun beklag over deden in 2021. De komende vier weken zullen grote delen van het circuit opnieuw worden geasfalteerd. Ook wordt er extra beton gestort in de hobbelige bochten 2 en 10. Bochten 12 en 16 krijgen een nieuwe laag asfalt.

Het probleem van COTA

Leo Garcia, de vicepresident track operations van COTA, legt uit waarom het circuit regelmatig problemen heeft. "Dit is onderdeel van Austin, de bodem is constant in beweging", zegt hij bij KXAN. "We weten dat dat het grootste probleem is, maar we weten niet waarom het vooral om twee plekken van het circuit gaat."

"De makkelijkste oplossing was om alles te verstevigen, zodat de bovenlaag geen zwakke plek meer is." Ook de vorst heeft vermoedelijk gevolgen gehad voor het circuit. "Het resultaat daarvan was kritiek tijdens de belangrijkere races op COTA." Met de werkzaamheden moet het probleem voor komend seizoen zijn verholpen."

Ook interessant:

Dit zijn de meest bijzondere teamnamen ooit in de Formule 1

De meeste teamnamen in de F1 zijn vernoemd naar haar oprichters, maar een aantal namen hebben een wel heel bijzondere oorsprong. Benieuwd? Check dan de video hieronder.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona