Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

COTA pakt opnieuw verfoeid probleem aan

Over een kleine drie weken zal de Formule 1 afreizen naar Austin, Texas, waar de Grand Prix van de Verenigde Staten verreden zal worden op het Circuit of the Americas. In Austin staan er echter nog de nodige veranderingen op de planning.

COTA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van de Verenigde Staten van 2023 leek in eerste instantie een van de verrassingen van het seizoen te worden. Na de Grand Prix van Singapore lukte het de concurrentie ook op het Circuit of the Americas om in de buurt van Max Verstappen te komen, wat toch verrassend was gezien de bijzondere dominantie van de Nederlander. Na afloop van de race bleek echter dat Lewis Hamilton en Charles Leclerc hun tweede en derde plek kwijtraakten en gediskwalificeerd waren.

De planken die onder de auto's van de beide heren lagen kwamen namelijk niet door de test die na afloop van de race uit werd gevoerd. Desbetreffende planken moeten na afloop van een race namelijk een bepaalde dikte hebben, maar in het geval van Hamilton en Leclerc was er sprake van teveel slijtage en dus een te dunne plank. Aangezien dit tijdens de race mogelijk een voordeel op kan leveren, leverde het hen een diskwalificatie op. 

Mercedes en Ferrari kwamen na afloop met een verklaring, waaruit bleek dat de problemen met de plank veroorzaakt werden door twee verschillende problemen. Het sprintformat zou oorzaak nummer één zijn, maar ook de kuilen in het asfalt op het Circuit of the Americas veroorzaakten volgens de beide teams extreme slijtage. Er is inmiddels het nodige aangepast aan het sprintformat, maar daar zullen de teams ook dit jaar weer mee moeten dealen in Austin. 

Aan het asfalt worden echter de nodige aanpassingen doorgevoerd, laat de organisatie van de GP van de Verenigde Staten weten. Met nog een kleine drie weken te gaan heeft het management van het circuit aangekondigd de baan opnieuw te asfalteren om zo de kuilen weg te werken. De werkzaamheden zijn inmiddels al in volle gang en het lijkt erop dat alles op tijd af zal zijn. 

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"