Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard: "Brute Wolff deelt harde trap uit aan Mercedes-ontwerpers"

David Coulthard vond dat Mercedes-teambaas Toto Wolff genadeloos was met zijn oordeel over de nieuwe auto, terwijl deze pas net is geboren.

De Mercedes W14 heeft slechts zes werkdagen achter de rug, zeven als je de shakedown van 100 kilometer meetelt, maar toch is de bolide door het team nu al zo goed als bij het grofvuil gezet. Toto Wolff noemde de eerste race van het jaar, waarin zijn coureurs als vijfde en zevende eindigden, 'een van de slechtste dagen ooit voor Mercedes'. "Het is niet dat we even drie tienden moeten vinden en we weer terug zijn in het gevecht. We moeten serieuze performance vinden om weer in het titelgevecht te geraken", riep hij. "Ik hou mezelf niet voor de gek en jullie ook niet. Ik probeer al jaren transparant en open te zijn en dit is hoe ik de situatie op dit moment schets. Ik overdrijf niet of denk er niet te licht over. Het gat is heel, heel groot. Het is niet meer genoeg om elke week stappen te maken en wat punten te winnen. Dat doet de rest ook", aldus de teambaas van Mercedes.

Harde trap

Voormalig Red Bull-coureur David Coulthard is geschrokken van de conclusie van Toto Wolff, die hij veel te kort door de bocht vindt, zeker na slechts een Grand Prix. "Dat was bruut", concludeert de oud-coureur bij Channel4 . "De auto is net zes dagen op de baan geweest: drie testdagen en drie dagen in het eerste raceweekend. Ik snap niet hoe hij nu al zo uit de hoek kan komen", aldus Coulthard, die het beschrijft als een klap in het gezicht van de designafdeling in Brackley. "Maar ja, Mercedes volgt een hele andere aanpak qua sidepods. Nu lijkt het duidelijk dat ze de meute moeten gaan volgen, maar dit was wel een harde trap van Toto Wolff in het gezicht van de Mercedes-ontwerpers."

Zo erg is het niet

Coulthard vindt dat Wolff overdrijft. Kijkend naar de eerste race van het seizoen is Mercedes namelijk gewoon in de strijd om achter Red Bull het beste team te zijn. Het einde van de wereld is volgens de oud-coureur dus echt nog niet nabij, zoals Mercedes ons misschien wil doen geloven. "Max won met een groot verschil, maar relatief gezien kan Mercedes prima best of the rest worden. Oké, Charles Leclerc haalde de finish niet, maar het ziet er echt niet zo slecht uit als men denkt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"