Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Coulthard deelt opvallend 'gerucht' over Ricciardo

Daniel Ricciardo raakte per direct zijn stoeltje bij Visa Cash App RB kwijt. David Coulthard slingert een opvallend gerucht over zijn vertrek de wereld in.

Ricciardo Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de Grand Prix van Singapore maakte Red Bull bekend dat Daniel Ricciardo zijn stoeltje bij Visa Cash App RB (RB) kwijt is. De Australiër presteerde niet naar behoren en wordt vervangen door Liam Lawson, die de laatste zes races voor zijn rekening mag nemen. 

Dat Ricciardo zou vertrekken, sijpelde in Singapore stiekem al door. The Honey Badger liep geëmotioneerd door de paddock en kreeg van RB de kans om de snelste raceronde te rijden. David Coulthard slingert echter het gerucht de wereld in dat Ricciardo al veel langer van zijn afscheid af wist.

"Er is iets interessants, een gerucht", vertelt Coulthard in de podcast Formula for Success. "Ik heb het niet met eigen ogen gezien, maar Daniel zou al een paar races geleden hebben geweten dat het in Singapore klaar zou zijn. En hij kon het openbaar delen, maar koos ervoor om dat niet te doen. Ik probeerde na te denken over het moment waarop ik realiseerde dat mijn carrière eindig was. Het was een mooie gelegenheid voor mij om een kleine aankondiging te doen. Het was namelijk geen wereldnieuws tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië."

Coulthard koos er bewust voor. "Ik kon het in 2008 gewoon afronden met mijn familie en vrienden die me hebben gesteund. Desondanks weet ik dat er veel negatieve reacties zijn geweest (rond Ricciardo's afscheid red.). Mensen vragen zich af waarom hij niet de kans kreeg, maar ik heb gehoord dat hij ervoor koos om het niet te delen. Ik probeer in mijn hoofd uit te vogelen of het gewoon iets persoonlijks was om niet afgeleid te worden of dat het een media-meesterzet was om nog meer populariteit te winnen, mocht hij toch in Austin en Las Vegas verschijnen. Daniel is populair in de Verenigde Staten. Het waren twee geweldige kansen om veel zendtijd te krijgen en alles om hem te laten draaien."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x