Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Coulthard: "F1 blijft tot de verbeelding spreken, ook zonder Verstappen"

Max Verstappen zit op dit moment nog prima op zijn plek in de Formule 1. Maar we weten ook dat hij niet eeuwig in de koningsklasse van de autosport zal verblijven. Als Verstappen ooit vertrekt, dan gaat de Formule 1 'gewoon' door, zo zegt David Coulthard.

David Coulthard
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We kennen Max Verstappen ondertussen allemaal als drievoudig wereldkampioen en de Nederlander won in negen seizoenen in de Formule 1 maar liefst 54 Grands Prix. Ook in 2024 is hij de torenhoge favoriet om opnieuw de wereldtitel te veroveren in de F1. Als hem dat lukt, komt hij op gelijke hoogte te staan met Alain Prost en Sebastian Vettel. Daarboven staan alleen nog Juan Manuel Fangio (5 titels) en Michael Schumacher en Lewis Hamilton met ieder zeven wereldkampioenschappen.

De Nederlander wordt in september van dit jaar 27 en heeft een contract tot het einde van 2028 bij Red Bull. David Coulthard spreekt zich uit over hoe lang Verstappen nog in de koningsklasse te zien zal zijn. "Op 26-jarige leeftijd heeft hij nog zeker vijf goede jaren in zich", zo vertelt Coulthard tegen Total-Motorsport.com. "Ik denk dat Max een sterke rijder zal zijn zolang hij in de Formule 1 wil blijven. Zie ik hem nog in de Formule 1 rijden als hij 39 is, of welke leeftijd Lewis nu ook heeft? Persoonlijk denk ik van niet", zo laat de Brit weten.

"Ik denk dat hij gewoon zo ondergedompeld is in de Formule 1 en hetgeen hij heeft bereikt in de Formule 1 op zo'n vroege en intense fase in zijn leven. Het zou me verbazen als hij niet, eerder vroeger dan later, besluit dat hij zijn buik vol heeft en dat er een heleboel andere dingen zijn die hij zou willen ontdekken in het leven", aldus Coulthard.

'Leven heeft de gewoonte om door te gaan'

Verstappen heeft al vaker aangegeven dat hij niet tot in de eeuwigheid in de Formule 1 actief blijft. Hij zou overigens niet de eerste coureur zijn die mogelijk op zijn hoogtepunt stopt. Zo zette Nico Rosberg in 2016 een punt achter zijn carrière nadat hij zijn eerste en enige wereldtitel in de F1 had veroverd. En Prost stopte na het 1993-seizoen in de koningsklasse van de autosport nadat hij zijn vierde titel had gepakt.

Hoe kijkt Coulthard er tegenaan als de dominante factor van dit moment en de afgelopen jaren, Max Verstappen dus, zou stoppen? "De Formule 1 bleef groeien na het verlies van Ayrton Senna, misschien wel een van de grootste en zeker een van de meest charismatische coureurs van zijn tijd", zegt de 13-voudig Grand Prix-winnaar. "Dus de realiteit is, met alle respect voor elk individu, dat het leven de gewoonte heeft om door te gaan. En Formule 1 blijft tot de verbeelding van het publiek spreken", zo sluit Coulthard af.

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"