Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Coulthard geeft Verstappen wijselijk Zandvoort-advies: "Dat geeft je geen garanties!"

De zomerstop in de Formule 1 is bijna voorbij en de tweede seizoenshelft start met misschien wel de mooiste race van het jaar: de Grand Prix van Nederland. Gaat Max Verstappen de race winnen? David Coulthard geeft antwoord in een exclusief interview met RacingNews365.

Verstappen GP Belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds het moment dat de Formule 1 weer is teruggekeerd op Zandvoort, heeft Max Verstappen alle races gewonnen op Nederlandse bodem. Daardoor was het telkens een oranje feestje na afloop van de Dutch GP, maar het is nu zeer de vraag in hoeverre Verstappen überhaupt mee kan strijden om de zege. Tijdens de afgelopen vier Grands Prix stond hij er tijdens slechts eentje op het podium. De laatste zege van Verstappen in een GP was inmiddels een kleine twee maanden geleden in Spanje.

Hoe kijkt David Coulthard, 13-voudig GP-winnaar, naar de kansen van Verstappen tijdens zijn thuisrace? Wordt het opnieuw een relatief eenvoudige overwinning voor de Nederlander? "Ik denk het niet, omdat ik geloof dat het tempo van de ontwikkelingen zo zal zijn dat degene die met de laatste upgrade komt, die echt geschikt is voor dat circuit, het verschil zal maken", aldus Coulthard in een exclusief interview met RacingNews365

"Ik denk dat het een ongelofelijk circuit is en de absolute toewijding van de coureur vereist, een beetje zoals Monaco. En dat kan je echt in het spel brengen. En we weten een ding: Max gaat altijd voor de aanval, maar zijn concurrenten zijn sterk. Je hebt jongens zoals zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die weer races wint. Je hebt McLaren met twee jonge talenten en natuurlijk George Russell. De sport is op dit moment ongelofelijk competitief", zo legt de Schot uit.

'Kan niet wachten'

Daarbij is het wel opvallend dat Verstappen de enige coureur is van het huidige veld die alle drie de keren op het podium heeft gestaan op Zandvoort. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, George Russell, Charles Leclerc, Fernando Alonso en Pierre Gasly stonden allemaal pas één keer op het ereschavot, waarbij beide McLaren-coureurs dus nog niet op het podium stonden.

"Maar het is niet zo omdat je de kampioen bent, als je naar grootheden zoals Michael Schumacher of Ayrton Senna kijkt, dat je gegarandeerd de kans of de auto zal hebben om te vechten voor de overwinning." Tot slot heeft Coulthard nog mooie woorden over voor Circuit Zandvoort. "Ik denk dat het een van de écht geweldige circuits is, met een geweldige sfeer. Ik kan niet wachten!"

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Waarom Verstappen en Red Bull 2025 nú al moeten redden