Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard: "Hamilton heeft het tij weer gekeerd"

Lewis Hamilton heeft volgens David Coulthard zijn passie voor de autosport weer teruggevonden. De Brit stond in Spanje samen met zijn teamgenoot George Russell op het podium en in Canada op de derde plek achter Fernando Alonso.

In de podcast Formula For Success bespreken oud F1-coureur David Coulthard en voormalig F1-teambaas Eddie Jordan het laatste nieuws omtrent de Formule 1. De heren lieten zich in het verleden al eerder uit over de prestaties van Lewis Hamilton in de Mercedes na het verliezen van het wereldkampioenschap in 2021. "We hebben eerder al eens gezegd dat Lewis Hamilton zijn mojo een beetje kwijt was en dat tegelijkertijd George Russell wel moest opletten dat hij niet te hard van stapel liep." Dit doet volgens de heren niets af aan het talent van Russell: "We zijn het er beide mee eens dat George een potentiële wereldkampioen is. Hij is goed in elk aspect dat je nodig hebt om een goede coureur te zijn. Maar we hebben toen wel een waarschuwing gegeven dat hij zich niet te comfortabel in die positie mag voelen. Want wanneer Lewis in vorm is, is hij een uitzonderlijke teamgenoot. En dat betekent niet dat hij niet te verslaan is, zelfs ze grote Ayrton Senna werd soms wel eens verslagen door zijn teamgenoot."

"Hij heeft zijn mojo weer gevonden"

"Maar ik denk dat het tij gekeerd is. Lewis ziet er scherp uit, en je hoort het aan zijn stem wanneer hij met het team praat", aldus Coulthard. Eddie is het eens met de mening van de oud Formule 1-coureur: "Ik maakte me super veel zorgen over George, maar hij heeft alles evenaart van wat ik dacht dat hij zou kunnen. En het is een briljante toekomstige wereldkampioen. Als hij op de juiste plek en in de juiste auto zit, dan heeft hij alles." De oud-teambaas sluit zich verder bij Coulthard aan: "Maar dan Lewis, hij heeft zich echt verbeterd. Hij heeft zijn mojo weer gevonden en ik vond dat hij een tactische race reed in Canada. Hij heeft alles uit de auto gehaald. Wat we nu zien bij Mercedes is veelbelovend, maar ze moeten nog wel een inhaalslag maken ten opzichte van Aston Martin. Zij zien er nog steeds heel sterk uit, maar zij zijn nóg een paar tienden verwijderd van Red Bull. En ik zie hen geen fouten meer maken dit seizoen. Het kampioenschap is over, sneu om te zeggen, maar ik zie niemand bij Max in de buurt komen."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje