Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Coulthard komt superlatieven tekort voor Norris: "Op niveau van Senna en Schumacher"

Lando Norris reed zeer dominant naar de overwinning in Singapore. De Brit kan op complimenten rekenen van David Coulthard, die zijn prestatie zelfs met grootheden Ayrton Senna, Michael Schumacher en Lewis Hamilton vergelijkt.

Norris win Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er stond geen maat op Lando Norris in Singapore. De McLaren-coureur domineerde en reed het gehele veld op minimaal 20 seconden. Het maakt dat Norris op veel complimenten uit de Formule 1-wereld kan rekenen. Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard gaat echter nog een stapje verder en plaatst de prestatie van Norris in een rijtje van grootheden uit de sport.

"Het was een masterclass, op een kusje met de muur en het missen van een bocht na", stelt Coulthard tegenover Channel 4. "Verder zat het dicht bij perfectie. Alleen zijn blokkeermomentje en het raken van de muur in bocht 14 verraste me. Maar wát een optreden, mens en machine kenden een optimale harmonie."

Coulthard wijst naar het verschil met Oscar Piastri. "Lando zat er bovenop vanaf de eerste vrije training en had de overhand ten opzichte van Piastri, die overigens wel goed terugkwam en een podiumplaats opeiste. Maar het is net alsof Lando niet weet hoe geweldig en belangrijk zijn optredens momenteel zijn. Hij is zo bescheiden en benaderbaar. Ik heb maar een piepstemmetje, maar ik wil hem vergelijken met prestaties op het niveau van Ayrton Senna, Michael Schumacher en Lewis Hamilton in hun hoogtijdagen. We kunnen allemaal een Grand Prix winnen door een beetje geluk te hebben, maar dit was uitzonderlijk." 

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Opnieuw gevoelige tik voor Red Bull: Hoofdstrateeg kiest voor concurrent