Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard looft Netflix om door Verstappen gehekelde werkwijze

David Coulthard vindt het niet erg dat bepaalde scènes in de Netflix-serie Drive to Survive wat worden overgedramatiseerd. Andere coureurs, waaronder Max Verstappen, zijn er wat minder fan van.

Max Verstappen sprak zich in het verleden meermaals uit tegen de werkwijze van Netflix bij de Formule 1-serie Drive to Survive. In de populaire 'docudrama' wordt er volgens de regerend wereldkampioen geen realistisch beeld getoond van de F1. Bepaalde situaties zouden overgedramatiseerd zijn en met knip- en plakwerk zijn een aantal situaties net wat anders dan hoe het in werkelijk ging. Toch zal Verstappen in het nieuwste seizoen van Drive to Survive weer meewerken aan de populaire serie. De twee partijen hebben de strijdbijl begraven en dat is maar goed ook: in 2022 heeft de Nederlander natuurlijk dé hoofdrol van het seizoen. Niet iedereen vindt het overigens erg dat Netflix wat extra drama toevoegt aan de docuserie. David Coulthard is er zelfs lovend over, zo laat de voormalig Formule 1-coureur van Red Bull weten aan PlanetF1 . "Ik merk dat er constant aandacht is voor de enigszins bewerkte versies van de werkelijkheid." "Men vindt dat sommige gesprekken werden ingezet tussen situaties waarin de gesprekken helemaal niet plaatsvonden. Daar was niet iedereen blij mee. In werkelijkheid is het echter zo dat als ze het wél trouw zouden blijven aan de realiteit, het lang niet zo interessant zou zijn."

Coulthard: "De meeste coureurs zijn verdomd saai!"

Volgens Coulthard maakt het helemaal niet uit dat Netflix alles wat spannender maakt voor de kijkers. "Tenzij je natuurlijk de geschiedenis probeert te veranderen of iets doet wat daadwerkelijk illegaal is. Voor de rest denk ik dat iedereen er interessanter uitkomt: de meeste coureurs zijn verdomd saai! Netflix maakt het interessanter om eerlijk te zijn." "Het is niet zoals The Crown of iets dergelijks waar je moet beginnen met het eerste seizoen om alles echt volledig te begrijpen. Ik denk dat het ook de sport goed weerspiegelt: je kan er op elk moment in springen", aldus de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"