Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coulthard looft Verstappen: "Jongere Max had zijn speentje uitgespuugd"

David Coulthard kan enkel lof hebben voor de manier waarop Max Verstappen zijn race op Silverstone indeelde. Na veel kritiek op de Red Bull Ring, reed de Nederlandse Red Bull-coureur in de ogen van de Schot weer een uiterst volwassen race.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen legde in wisselende omstandigheden tijdens de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië beslag op de tweede plaats. Dat deed hij door een uiterst volwassen race te rijden, dat is althans de mening van David Coulthard, die een contrast ziet met enkele jaren geleden.

"Het gaat erom dat je accepteert wat je op een bepaalde dag tot je beschikking hebt. Dat heeft te maken met volwassenheid en dat heeft te maken met ervaring. Hij heeft nu ruwweg 60 Grands Prix gewonnen. Je ziet hetzelfde bij Lewis Hamilton die vooraan meedeed en al meer dan 100 GP's heeft gewonnen", aldus Coulthard bij Channel 4.

"Een race als deze gaat om de long game, er zijn zoveel variabelen die meespelen. Misschien dat een jongere Verstappen zijn speentje uitgespuugd zou hebben om de auto volledig te overdriven, maar hij doet dat vandaag de dag niet meer."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'