Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coulthard maakt korte metten met Verstappen-uitspraak van Hamilton

David Coulthard benadrukt dat het gedurende Max Verstappens tienerjaren al duidelijk was dat Max een 'speciaal talent' is. Hij prijst de Nederlandse coureur voor zijn 'super indrukwekkende' prestaties dit seizoen en is tevens vol lof over de consistentie van Verstappens werkgever Red Bull.

Verstappen-tien-overwinningen-Monza-2023-F1-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen is in sublieme vorm en heeft tot nu toe twaalf van de vijftien races dit seizoen gewonnen. Hij staat momenteel bovenaan in de het rijderskampioenschap, met 151 punten voorsprong op teamgenoot Sergio Perez. David Coulthard, één van de coureurs die de fundering legde bij het team van Red Bull, laat zich in een interview met F1.com uit over de prestaties van de Nederlander.

"Max heeft zich altijd onderscheiden in alle lagere Formule-klassen. Vanaf het moment dat hij in de Formule 1 kwam en zijn eerste Grand Prix won - ik denk zelfs nog voor zijn 18e - was het duidelijk dat we naar een speciaal iemand kijken."

Coulthard vervolgt zijn verhaal met een gedurfde vergelijking: "Dat is ook iets dat je bij jongens als Michael (Schumacher, red.) of Ayrton (Senna, red.) zag. De volwassenheid die Verstappen toont op zijn 25ste is erg indrukwekkend."

Coulthard drukt uitspraak Hamilton de kop in

Ook vliegt DC met twee gestrekte benen in een uitspraak van Lewis Hamilton. De Brit zei onlangs dat Verstappen de afgelopen jaren veel minder interne concurrentie had.

"Ik weet dat Lewis heeft gezegd dat Max geen teamgenoten heeft gehad die hem het echt moeilijk konden maken. Ten eerste is dat niet zo. Ten tweede gaat het er niet om wie je teamgenoot is. Het gaat erom wie je concurrenten zijn. Max' grootste concurrent tot nu toe, dat is Lewis."

Coulthard gaat verder: "En de manier waarop zij (Verstappen en Hamilton, red.) wiel aan wiel raceten is ongelofelijk. Ze hebben écht geweldige resultaten neergezet. Van wie je ook fan bent, het maakt niet uit."

'Max, Lewis en Fernando zijn uitzonderlijk'

De dertienvoudig Grand Prix-winnaar benadrukt dat de Formule 1 op dit moment over een ijzersterke grid beschikt. "Deze sport brengt uitzonderlijke coureurs voort. Lewis is een uitzonderlijke coureur, Fernando Alonso is een uitzonderlijke coureur, Max is een uitzonderlijke coureur en dat zijn gewoon de feiten."

"En dan hebben we natuurlijk nog Charles Leclerc, Carlos Sainz, Lando Norris, George Russell en ga zo maar door. Deze jongens hebben veel potentie laten zien, maar moeten nog meerdere races en kampioenschappen winnen", aldus DC. Sainz heeft er nu in ieder geval een overwinning bij met de zege in Singapore.

			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool

Ook interessant:

Verstappen en Red Bul zullen direct hard terugslaan

Is de Red Bull-dominantie ten einde na de Grand Prix van Singapore? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk denken dat het team volgend weekend in Japan er gewoon weer bijzit. Beluister hieronder een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"