Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard: 'Max Verstappen is en blijft geweldig'

Voormalig F1-coureur David Coulthard geniet van Max Verstappen. Ondanks zijn incidenten dit seizoen vindt de Schot de jonge Nederlander nog altijd geweldig.

David Coulthard vindt dat Max Verstappen niet moet veranderen en gewoon zichzelf moet blijven. Volgens de voormalig Red Bull-coureur is het erg makkelijk om kritiek te geven. "Max heeft wat incidenten en botsingen gehad, maar ik vind het nog altijd geweldig. Hij rijdt bijzonder snel en zijn race in Barcelona was perfect op het incidentje met Stroll na", laat Coulthard aan de Telegraaf weten. "Ik vind dat hij niets moet veranderen, maar gewoon zo door moet gaan. Dan komen die overwinningen vanzelf. Zijn manier van racen bracht hem in de Formule 1, dus hij moet niet teveel veranderen."

De kritiek aan het adres van Max Verstappen vindt Coulthard niet terecht. Volgens hem is geen enkele coureur foutloos, zelfs de meest succesvolle coureurs niet. "Het is altijd erg makkelijk om achteraf kritiek te geven op iemand, maar als hij wint hoor je ineens niemand meer, maar als hij een probleem heeft dan ontstaat er kritiek." "Niemand is perfect en Max zal fouten blijven maken, zoals ook Hamilton dat doet. Iedereen maakt wel eens een fout."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"