Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard op de bres voor Formule 1-fans

Het is vele Formule 1-fans van over de hele wereld de laatste jaren een doorn in het oog. De Formule 1 wordt steeds vaker enkel vertoond via betaalde televisie. Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard leeft met die fans mee.

Zelfs in Engeland, de bakermat van de Formule 1, wordt het steeds lastiger, zo niet onmogelijk om op het open net Formule 1 te kijken. Toen enkele jaren geleden Channel 4 de uitzendrechten van de Formule 1 overnam van de BBC werden er nog maar tien races live vertoond. De rest werd verlaat in een herhaling uitgezonden. Sky Sports zond ondertussen tegen betaling de Formule 1 uit.

Een aderlating voor de Formule 1-fans, zo oordeelde David Coulthard, voormalig Formule 1-coureur destijds: "Sky doet geweldig werk, maar maar ik maak me zorgen over de huidige ontwikkelingen. Het aantal Formule 1-volgers zal dalen als de sport alleen via betaalde televisie vertoond wordt." In 2019 wordt door Channel 4 nog maar één enkele race live uitgezonden. Coulthard laat in de Britse F1 Broadcasting Blog opnieuw van zich horen: "De Formule 1 hoort, zeker in het Verenigd Koninkrijk, op het open net vertoond te worden. Ik ben echter blij dat Channel 4 een compromis heeft gevonden door nog steeds wel samenvattingen uit te zenden."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024