© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Coulthard roept Britten op meer te pronken met Hamilton

03 nov. 2018 15:30 René Oudman 1 reacties
In de Formule 1-wereld wordt Lewis Hamilton bejubeld vanwege het behalen van zijn vijfde wereldtitel, maar in thuisland Groot-Brittannië wil het nog niet zo'n vaart lopen met de loftuitingen. Althans, dat meent voormalig Formule 1-coureur en huidig tv-analist David Coulthard.

De 47-jarige Schot, die gisteren (vrijdag) het tienjarig jubileum van zijn Formule 1-afscheid kon vieren, vindt dat de Britten over het algemeen nogal ingetogen zijn als het gaat over succes.

"Zonder twijfel, Lewis is een van de allerbeste rijders ooit", laat Coulthard bij de BBC optekenen. "Hij kan verdeeldheid oproepen, maar het maakt niet uit of je hem mag of dat zijn levenswijze je aanstaat, mensen moeten erkennen dat hij een iconisch en succesvolle Britse rijder is. Laten we dat vooral niet vergeten."

"In Groot-Brittannië is men wat voorzichtiger met het steken van de loftrompet nadat iemand succes heeft. Als je naar de Verenigde Staten kijkt, dan noemen ze daar ongeveer elke competitie een 'wereldkampioenschap', ongeacht of het alleen in eigen land wordt gehouden. De Britten vieren het amper als iemand van hen beter is dan de rest van de wereld. Dat mogen we wel iets meer doen."

Coulthard kwam in zijn eigen Formule 1-carrière tot dertien Grand Prix-overwinning, in 2001 kwam de Schot het dichtste bij de wereldtitel. In dat jaar eindigde hij namelijk als nummer twee, achter kampioen Michael Schumacher.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen