Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard: 'Verstappen erg indrukwekkend'

Voormalig F1-coureur David Coulthard is lyrisch over het optreden van Max Verstappen bij de Grand Prix van Oostenrijk. Volgens 'DC' heeft de Red Bull-coureur de critici de mond gesnoerd met zijn recente optredens.

"Dit was echt fucking indrukwekkend. Kimi maakte een foutje en Max profiteerde daar optimaal voor. Ze maakten licht contact, wat Kimi niet zo leuk vond, maar that's racing", liet Coulthard aan Motorsport.com weten. De aanpak van Verstappen is ondanks alle kritiek niet veranderd en dat liet de Nederlander ook diverse keren weten. "Max heeft ons allemaal dat duidelijk laten weten. In Canada maakte hij de opmerking dat hij nog altijd wist hoe hij moest rijden en nu maakte hij de overwinning over dat zijn familie erbij was. Hij heeft zijn aanpak niet veranderd."

Na vier podiumplaatsen in vijf races is de kritiek op Verstappen verdwenen. Coulthard is wel realistisch en voorspelt dat Max in de toekomst ook nog fouten zal maken. "Hij zal zeker nog wel fouten maken in zijn carrière, maar ook briljante races rijden. Wat ik me wel afvraag is hoeveel beter Max nog kan worden naarmate hij meer ervaring krijgt." De overwinning in Oostenrijk was de vierde overwinning van Max Verstappen in de Formule 1. Tot op heden stond hij vijftien keer op het podium en nog altijd is de Nederlander pas 20 jaar.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs