© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Coulthard: "Verstappen in 2019 belangrijke uitdager Hamilton"

29 nov. 2018 14:25 Jan van der Burgt 1 reacties
Voormalig Formule 1-coureur en analist David Coulthard verwacht dat Lewis Hamilton volgend jaar meer dan in 2018 te maken krijgt met Max Verstappen.

David Coulthard is geen vreemde van Red Bull. Hij is nog altijd als democoureur aan het team verbonden. Hij verwacht dat Max Verstappen Lewis Hamilton in 2019 in de strijd om de wereldtitel het vuur aan de schenen kan en zal leggen.

"Al spelen Honda en Red Bull nog maar de helft klaar van de hoge verwachtingen die ze nu scheppen, dan nog zal Max Verstappen een titelkandidaat zijn en het Lewis Hamilton moeilijk kunnen maken", aldus de Schot in zijn functie als analist voor Channel 4.

"Kijk naar de circuits waar motorvermogen niet zo bepalend is, circuits als in Mexico en Brazilië. Daar is Red Bull gewoon verschrikkelijke competitief. Max Verstappen is daarnaast één van de weinigen die zich staande kunnen houden in een wiel-aan-wiel gevecht met Lewis."

David Coulthard zag Max Verstappen na een tumultueus begin van het seizoen groeien als coureur, iets wat hem in 2019 verder moet helpen: "Hij kreeg op enig moment door dat hij soms genoegen kan en moet nemen met minder dan 110 procent. Hij is volwassener, waardoor hij met het juiste materiaal in 2019 een absolute kanshebber is voor de wereldtitel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen